Vinter Panzanella salat med honningvinaigrette

Ingredienser Salat

  • 300 g butternut-gresskar, renset, kuttet i terninger
  • 200 g rosenkål, halvert
  • 300 g søtpoteter, kuttet i terninger
  • 250 g blomkål
  • 200 g gulrøtter, kuttet i biter
  • 1 stk (350 g) squash, delt i 6-8 biter, la skinnet være på, men fjern frøene
  • 300 g rødbeter, skrelt, kuttet i terninger
  • 185 g ciabattabrød (eller annet lignende brød), i terninger
  • 5 ss olivenolje
  • ⅛ teskje salt

Ingredienser Dressing

  • 2 sitroner, skrelt
  • 80 ml champagneeddik
  • 60 ml honning
  • 180 ml olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 tørkede aprikoser
  • 60 ml grov sennep, delt bruk

Fremgangmåte

  1. Sett ovnen på 205°C.
  2. Gjør klar to stekeplater med bakepapir og sett til side. Bland hver type grønnsak, men 1 ss olivenolje og litt salt.
  3. Spre ut på brettet med bakepapir i forskjellige seksjoner, prøv å matche grønnsakene med hvor raskt de steker i ovnen. Sett i ovnen og la dem steke i 45-60 minutter, eller til de føles myke. Ta grønnsakene ut av ovnen og la dem avkjøles litt.
  4. Slik lager du dressingen: Ha sitroner, champagne, eddik, honning, olivenolje, hvitløk og halve sennep i Vitamix-kannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
  5. Start maskinen på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste. Bland i 30 sekunder. Hell så i en bolle og rør inn resten av sennep for å gi litt tekstur til dressingen.
    Bland så grønnsakene med dressingen i en stor bolle! Server og nyt.

Denne salaten er fantastisk, det kan være lurt å en titt i kjøleskapet for å se hvilke grønnsaker du har hjemme akkurat nå, og bare bruke dem (hvis du ikke har det nedenfor)