Koriander, Lime og Blomkål ris

Koriander, Lime og Blomkål ris

Disse ris bowlsene bruker blomkål i stedet for ris som hovedkomponent, og kan være så allsidige du vil. Prøv å lage boller i karri-, asiatisk-, middelhavs- eller Midtøsten stil med ditt valg av topping.

Ingredienser

  • 1 hode (1175 g) blomkål, kuttet i buketter
  • 2 ss extra virgin olivenolje, delt bruk, valgfritt
  • 2 små limefrukter, saftet
  • 1 haug (15 g) friske koriander blader, hakket

Gjør slik:

1. Legg blomkål buketter i Vitamix-beholderen og tilsett akkurat nok vann slik at blomkålen flyter over knivene. Fest lokket
2. Velg hastighet 6. Puls 5 ganger eller til du har små biter som ligner ris. Sil og tørk med et håndkle for å fjerne overflødig vann
3. Arbeid i to omganger, tilsett 1 ss olivenolje i en stor stekepanne som er satt over høy varme. Tilsett halvparten av blomkålen i pannen og stek i 3 til 5 minutter. Fjern fra varmen og sett til side i en egen bolle
4. Tilsett resterende 1 ss olivenolje i pannen, etterfulgt av gjenværende ukokt blomkål. Kok i 3 til 5 minutter, bland deretter all kokt blomkål i en bolle og smak til med koriander og limejuice.
Kokkens tips
Denne blomkål risen kan krydres med hvilken som helst kombinasjon av ingredienser du liker – bare sørg for å koke risen raskt for å holde smaken og teksturen optimal.