Vegansk Grønnsak Tortilla

Kombinasjonen av malte tørre kikerter, nøtter og krydder kommer sammen for å danne denne veganske versjonen av en klassisk rett. Legger du til noen sesongens grønnsaker blir denne retten til et virkelig midtpunkt på brunsj, eller bare en enkel middag.

Vegansk Grønnsak Tortilla

Mengde: 5 porsjoner

Tid: 50 min

Ingredienser

  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 340 g sesongens blandede grønnsaker, hakket (her velger du det du ønsker)
  • 2 kopper (480 ml) grønnsakkraft
  • ¾ kopp (165 g) tørkede kikerter
  • ½ kopp (70 g) ristede cashewnøtter [eller rå]
  • ½ ts malt gurkemeie
  • ½ ts løk pulver
  • ½ ts hvitløks pulver
  • ½ ts kosher salt, valgfritt
  • ¼ teskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 190°C. Fordel olivenolje jevnt over en 25 cm rund, ildfast form, og sett inn i ovnen for å varmes opp.
  2. Legg alle grønnsakene i en bolle.
  3. Ha grønnsakkraft, kikerter, cashewnøtter og krydder i Vitamix-beholderen i rekkefølgen oppført og fest lokket.
  4. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland for 60 sekunder. Stopp maskinen, ta av lokket og tilsett halvparten av grønnsakene, bland inn.
  5. Ta den forvarmede formen forsiktig ut av ovnen. Hell blandingen i formen.  Dryss deretter de resterende grønnsakene over toppen, og trykk ned litt så de fester seg.
  6. Sett den tilberedte retten tilbake i den forvarmede ovnen i 25-35 minutter, avhengig av størrelsen av formen og ingrediensene som er brukt. Ta retten ut av ovnen når den er lett stivnet. Den skal ha ca samme konsistens som egg, lik en fritata. Stek lengre om du ønsker den fastere.