all green smoothie

Tips og Triks

Enten du er ny på Vitamix eller har vært sammen med oss ​​i mange år, er det noen få enkle tips og triks hver Vitamix eier burde vite.

A2500_Black_PassionateProvider_Grab_001

Legg innhold i kannen

  1. Væske (vann, juice, yoghurt)
  2. Tørre varer (korn, krydder, pulver)
  3. Blader/urter (spinat, basilikum)
  4. Frukt og grønnsaker
  5. Isbiter og frosne ingredienser

Plasserer man tyngre, frosne elementer på toppen av lettere ingredienser vil det hjelpe til med å veie dem ned og får blandingen til å bevege seg raskere. Dette kan forhindre at blandingen stanser, også kalt kavitasjon, som skjer når luftlommer dannes rundt bladene.

Lokk pluggen

Visste du at lokk pluggen på Vitamix-beholderen kan brukes som en liten målekopp? Se etter og du vil se at du kan måle opp 15-30 ml i denne. Det er perfekt for cocktail oppskrifter, eller hvis du trenger å tynne ut en blanding ved å legge til en liten mengde væske.

Bruk full hastighet

Enten du lager smoothies, supper eller til og med tykkere blandinger som hummus eller sorbet, vil du nesten alltid få de beste resultatene ved å starte blenderen på lavt og raskt skru opp til høyteste hastighet.

Blending på høye hastigheter reduserer ikke bare blandings tiden, det bidrar også til å holde motoren kald. Det er noen få unntak, så følg alltid oppskrifts instruksjonene – men når du er i tvil, vri den til høyeste.

Tamperen/Plastpinnen

For tykke, utfordrende blandinger kan tamperen hjelpe blandingen til å bevege seg mens du bryter opp luftlommer som danner seg rundt bladet. Roter bare tamperen rundt beholderens fire hjørner til en virvel begynner å danne seg og blandingen beveger seg fritt. Ved alle tykke blandinger er det viktig å bruke tamperen for å forhindre at motoren overopphetet. 

Rengjøring

Alle Vitamix-blendere er selvrensende: bare legg til noen dråper oppvaskmiddel, fyll halvveis med varmt vann og kjør på maks hastighet i 30-60 sekunder (eller kjør Rengjøringsprogrammet). Har du en Ascent modell er også kannen din oppvaskmaskin vennlig.

Følg oss på Facebook og Instagram for enda flere tips, triks, oppskrifter og inspirasjon.

@vitamixnorge

Se også vår side – Ofte Stilte Spørsmål – der finner du svar på de mest vanlige spørsmålene.