Linseburger med aubergine

Burgere kan med fordel lages på forhånd og deretter fryses, for alltid å ha en rask, god vegansk middag klar hjemme.

Linseburger med aubergine

Mengde: 6 stk

Tid: 2 t og 20 min

Ingredienser

  • 100 g (1,25 dl) puylinser
  • 4 kvist fersk timian
  • 50 g (½) gulrot, del i 4 stykker
  • 1 selleristengel, del i 4 stykker
  • 40 g (½ liten) rødløk, halvert
  • 650 g (1) aubergine
  • 150 g (2) portobello sopp, skyllet og renset, delt i 4 stykker
  • 3 fedd hvitløk
  • ½ ts røkt paprikapulver
  • ½ dl fersk koriander, hakket
  • ½ dl ferske mynteblader, hakket
  • ½ dl persille, finhakket
  • ½ dl brødsmuler
  • 1 ts granateple melasse (molasses)
  • Salt ts salt
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ° C. Ha gulrot, selleri og rødløk i Vitamix-kannen og fest lokket. Velg hastighet 4 og puls 5-6 ganger til ingrediensene er hakket.
  2. Skrap over det blandede innholdet i en kjele ved hjelp av en slikkepott / slikkepott. Tilsett linser og hele timiankvister, og dekk deretter innholdet med vann. Salt og la koke i 20-25 minutter til linsene har myknet.
  3. Hakk auberginen grovt og dryss på 1/2 ts salt. La den stå og suge i 10 minutter slik at saltet rekker å trekke ut væsken fra auberginen. Dypp den tørr og legg på en tallerken sammen med sopp og hvitløk. Dryss på paprikapulveret og stek det i ovnen til det er mykt.
  4. Sil av linsene og la stå og tørke litt mens grønnsakene steker. Legg deretter aubergineblanding og linseblanding i Vitamix-kannen og fest lokket. Start maskinen med laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 20-30 sekunder, bruk tukler for å presse ingrediensene mot bladene. Blandingen skal være glatt og fin.
  5. Skrap innholdet av kannen i en bolle. Tilsett brødsmuler, granatepelmelasse og urter. Bland det rundt med en øse eller slikkepott. Del ut til 6 burgere (100 g hver) og sett i kjøleskapet i en time.
  6. Sett ovnen på 180 ° C. Ta ut en teflonpanne, hell i olivenolje og varm den på komfyren over middels varme. Legg burgere og stek dem i ca 3 minutter på hver side. Sett dem deretter i ovnen i 5 minutter, eller til de er varme helt igjennom.
  7. Pynt burgere med det du vil!