Burgere kan med fordel lages på forhånd og deretter fryses, for alltid å ha en rask, god vegansk middag klar hjemme.
Linseburger med aubergine
Mengde: 6 stk
Tid: 2 t og 20 min
Ingredienser
- 100 g (1,25 dl) puylinser
- 4 kvist fersk timian
- 50 g (½) gulrot, del i 4 stykker
- 1 selleristengel, del i 4 stykker
- 40 g (½ liten) rødløk, halvert
- 650 g (1) aubergine
- 150 g (2) portobello sopp, skyllet og renset, delt i 4 stykker
- 3 fedd hvitløk
- ½ ts røkt paprikapulver
- ½ dl fersk koriander, hakket
- ½ dl ferske mynteblader, hakket
- ½ dl persille, finhakket
- ½ dl brødsmuler
- 1 ts granateple melasse (molasses)
- Salt ts salt
- 2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 ° C. Ha gulrot, selleri og rødløk i Vitamix-kannen og fest lokket. Velg hastighet 4 og puls 5-6 ganger til ingrediensene er hakket.
- Skrap over det blandede innholdet i en kjele ved hjelp av en slikkepott / slikkepott. Tilsett linser og hele timiankvister, og dekk deretter innholdet med vann. Salt og la koke i 20-25 minutter til linsene har myknet.
- Hakk auberginen grovt og dryss på 1/2 ts salt. La den stå og suge i 10 minutter slik at saltet rekker å trekke ut væsken fra auberginen. Dypp den tørr og legg på en tallerken sammen med sopp og hvitløk. Dryss på paprikapulveret og stek det i ovnen til det er mykt.
- Sil av linsene og la stå og tørke litt mens grønnsakene steker. Legg deretter aubergineblanding og linseblanding i Vitamix-kannen og fest lokket. Start maskinen med laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 20-30 sekunder, bruk tukler for å presse ingrediensene mot bladene. Blandingen skal være glatt og fin.
- Skrap innholdet av kannen i en bolle. Tilsett brødsmuler, granatepelmelasse og urter. Bland det rundt med en øse eller slikkepott. Del ut til 6 burgere (100 g hver) og sett i kjøleskapet i en time.
- Sett ovnen på 180 ° C. Ta ut en teflonpanne, hell i olivenolje og varm den på komfyren over middels varme. Legg burgere og stek dem i ca 3 minutter på hver side. Sett dem deretter i ovnen i 5 minutter, eller til de er varme helt igjennom.
- Pynt burgere med det du vil!