Vitamix Historien

1921 – Barnard Sales Co. William Grover Barnard, bedre kjent som “Papa Barnard”, begynte å reise rundt i USA som selger av moderne kjøkkenprodukter.

1936 – The Great Lakes Exposition (som var en stor messe) fikk Barnards-familien til å flytte til Cleveland, Ohio, som senere skulle bli deres hjem. Deres lidenskap for næringsrik mat inspirerte dem til å selge vitaminer og annen helsekost via postordre. Når Papa møter Al Bersted – en ingeniør som lager blendere – får han en skikkelig “Aha” -opplevelse og innser at blenderen kan være nøkkelen til å få folk til å spise sunnere. Hans første Vita-Mix blir produsert (navnet får den fordi vita betyr liv) og markedsføres som en enkel måte å få sunn uprossesert mat til å smake godt. Den kostet $ 11,95.

1937 – “Papa” fortsatte å reise rundt i landet som selger av moderne kjøkkenprodukter, men det var i forbindelse med å hjelpe en venn gjennom sykdommen hans at han virkelig ble interessert i sammenhengen mellom næringsrik mat og helse. Papa endret deretter navnet på sin virksomhet til The Natural Food Institute. Han lærte folk alt han visste om mat og helse og ble en pioner innen helseindustrien.

1948 – Etablering av “Vitamix World Headquarters.” Selskapet flytter til Olmsted Township, Ohio, hvor Bill Barnard (“Papas” sønn) bygger en rustikk kontorbygning på 1000 kvadratmeter. Familien fokuserer nå mer på direkte markedsføring og demonstrasjoner av Vita-mix-maskiner.

1949 – “Ruth’s recipes” Ruth Barnard, Bill Barnards kone, lager en kokebok med næringsrike oppskrifter: 500 oppskrifter på Vita-Mix og andre Other Liquifying Machines . Hennes innovasjon innen sunn mat betyr at Vita-mix er langt foran andre miksere på markedet. Samme år overtalte Bill Barnard “Papa” til å holde en 30-minutters live-demonstrasjon av det nyeste som fantes på den tiden, TV-apparatet. Dette var den første i sitt slag som ble vist i USA. Der demonstrerte han hvordan en Vitamix-blender kunne hjelpe familier å spise sunnere med naturlige ingredienser. De trengte å selge minst 18 Vita-miks maskiner den kvelden for å få tilbake det de investerte i reklamen – de solgte 400 stk.

1955 – William “Papa” Barnard går av med pensjon og sønnen Bill Barnard arver selskapet. Sammen med kona Ruth utvikler de selskapet videre og bygger et 3.400 kvm tømmerbygg på Olmsted Township campus. De reiser fra kyst til kyst og viser fordelene med Vita-Mix blendere knyttet til en sunn livsstil og kosthold.

1964 – Bill og Ruths sønn Grover begynner å jobbe for selskapet. Han sørger for at alt fokus er på videreutvikling av Vita-Mix-maskiner og avvikler helsekostdelen av selskapet fullstendig. I 1966 skiftet selskapet navn til Vita-Mix Corporation. (Grover fortsatte sin karriere i selskapet og ble styreleder i 1985).

1969 – Å vite fordelene med å spise naturlige ingredienser, og spesielt grønnsaker, gjorde Bill fast bestemt på å gjøre sunn matlaging enda bedre og enklere. Vitamix-maskiner ble derfor kraftigere, mer allsidige og tydelig forskjellige fra andre produkter på markedet. I 1969 introduserte han Vitamix 3600. Den første blenderen som kunne lage varm suppe, blande iskrem, male korn og elte deig.

1981 – John Barnard, Grovers bror, kommer tilbake til familiebedriften som sjefingeniør. Han utvikler Vita-Mix 3600 for å oppfylle kanadiske standarder, og tar det første skrittet mot å begynne å selge internasjonalt. I løpet av ingeniørkarrieren fortsatte John å ha stor innvirkning på produktutvikling, produksjon og salg. Han ble deretter styreleder i 1999.

2002 – Vitamix® tar demonstrasjonene og oppskriftene videre til forhandlerne. Trenden med å spise mer “helmat” og naturlige ingredienser blir sterkere.

2009 – Jodi Berg (datter till John Barnard) tar over rollen som styreleder, og et år senere blir hun administrerende direktør. Selskapet er nå til stede i over 80 land og vinner flere priser.

2013 – Vitamix, med sin 175.000 kvm store fabrikk i Strongsville, Ohio, har produsert 1 million maskiner i løpet av dette året.

2021 – Etter 100 år, fire generasjoner og salg i 130 land, blomstrer Vitamix, til tross for en pandemi, under Jodi Bergs ledelse. Jodi er kjent for å tilføre bedriftskulturen mening og lidenskap for sunn mat.

“If we can change the way people eat, we can change the future.”
–Jodi L. Berg, Ph.D., President and CEO, Vitamix

Les også:  Hvorfor Vitamix?

Vitamix Infomercial 1949