Et vegansk alternativ til den tradisjonelle mac and cheese retten fra USA.
Vegansk Mac and Cheese
Mengde: 8 porsjoner
Tid: 50 min
Cashew Ostesaus
Ingredienser
- 420 ml (1¾ kopp) vann
- 105 g (¾ kopp) rå mandler
- 15 g (¼ kopp) næringsgjær
- 65 g (½ kopp) rå cashewnøtter
- 150 g (1 ) rød paprika, oppstilt
- ½ ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- ¼ ts rød pepperflak
- 1½ ts kosher salt, valgfritt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175°C. Klargjør en ildfast form.
- Sett en stor kjele med vann på komfyren over høy varme.
- Mens vannet varmes opp, plasser alle ingrediensene til Cashew-ostsausen i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 5 minutter og 45 sekunder; eller velg Varm suppe programmet og la maskinen fullføre den programmerte syklusen.
Vegansk Mac and Cheese
Ingredienser
- 454 g fullkornspasta
- 300 g (2 kopper) squash, kuttet i små biter
- 300 g (2 kopper) rød paprika, kuttet i terninger eller i strimler
Fremgangsmåte
- Når vannet koker, tilsett pastaen og kok den til de er nesten møre. Hell av vannet fra kjelen og tilsett squash, oppskåret paprika og ostesaus til den kokte pastaen, rør for å kombinere før du heller blandingen i den tilberedte ildfaste formen.
- Sett inn i den forvarmede ovnen og stek i 25 til 35 minutter eller til grønnsakene er møre og retten er gyllenbrun på toppen.