Perfekt til lunsj eller om du skal lage deg en god kvelds.
Pai med Skinke og Egg
Mengde: 1 pai (23 cm)
Deig
Ingredienser
- 55 g (¼ kopp) rom temperert smør
- 70 g (⅓ kopp) 2% cottage cheese
- 1 stort egg
- 200 g (1½ kopp) spelt mel
- 1 ts bake pulver
- 1 ta Kremotartari / Vinsten (finnes på apotek)
- ⅛ ts salt
Fremgangsmåte
- Ha smør, cottage cheese og egg i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 10 (maks) .
- Blend i 5 sekunder.
- Kombiner mel, bake pulver, kremotartati og salt i en bakeboller.
- Ha halvparten av melblandingen i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 5. Puls 5.7 ganger slik alle ingrediensene får blandet seg sammen. Stopp og skrap ned sidene i kannen. Tilsett resten av melet og gjenta prosessen, bruk tamperen underveis for å presse alt ned i bladene.
- Ha så deigen utav kannen og pakk den godt inn i plast. La den så få sette seg i kjøleskapet i 1 time, før du presser den godt ut i en pai form (23 cm)
Pai fyll
Ingredients
- 60 ml (¼ kopp) hel melk
- 8 store egg
- 1 rød paprika, uten kjerne og stilk
- 1 løk, halvert
- 2 hvitløkfedd
- 2 ss olivenolje
- 1 dasj chili paste
- 300 g skinke i terninger
Fremgangsmåte
- Ha melk, egg, paprika, løk, hvitløk, olivenolje og chilli paste i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk til hastighet 5.
- Blend i 20 sekunder.
- Ha skinken i pai formen og hell så eggeblandingen over.
- Stekes på 190°C i ca 45-60 minutter til du ser den er gjennomstekt.
TIPS: Lag paien kvelden i forveien, perfekt om du skal ha en kjapp frokost eller gjester på besøk til lunsj.