Perfekt til lunsj eller om du skal lage deg en god kvelds.

Pai med Skinke og Egg

Mengde: 1 pai (23 cm)

 

Deig

Ingredienser

  • 55 g (¼ kopp) rom temperert smør
  • 70 g (⅓ kopp) 2% cottage cheese
  • 1 stort egg
  • 200 g (1½ kopp) spelt mel
  • 1 ts bake pulver
  • 1 ta Kremotartari / Vinsten (finnes på apotek)
  • ⅛ ts salt

Fremgangsmåte

  1. Ha smør, cottage cheese og egg i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 10 (maks) .
  4. Blend i 5 sekunder.
  5. Kombiner mel, bake pulver, kremotartati og salt i en bakeboller.
  6. Ha halvparten av melblandingen i kannen og fest lokket.
  7. Velg hastighet 5. Puls 5.7 ganger slik alle ingrediensene får blandet seg sammen. Stopp og skrap ned sidene i kannen.  Tilsett resten av melet og gjenta prosessen, bruk tamperen underveis for å presse alt ned i bladene.
  8. Ha så deigen utav kannen og pakk den godt inn i plast. La den så få sette seg i kjøleskapet i 1 time, før du presser den godt ut i en pai form (23 cm)

Pai fyll

Ingredients

  • 60 ml (¼ kopp) hel melk
  • 8 store egg
  • 1 rød paprika, uten kjerne og stilk
  • 1 løk, halvert
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dasj chili paste
  • 300 g skinke i terninger

Fremgangsmåte

  1. Ha melk, egg, paprika, løk, hvitløk, olivenolje og chilli paste i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen og øk til hastighet 5.
  4. Blend i 20 sekunder.
  5. Ha skinken i pai formen og hell så eggeblandingen over.
  6. Stekes på 190°C i ca 45-60 minutter til du ser den er gjennomstekt.

TIPS: Lag paien kvelden i forveien, perfekt om du skal ha en kjapp frokost eller gjester på besøk til lunsj.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *