Dette naan brødet kan brukes til å dippe i hummus, men det er fantastisk godt å bruke som pizzabunn og ha på dine favoritt toppings!
Naan Pizza
- 1 ts sukker
- 330 g hvetemel
- 5 g tørr gjær
- 120 ml varmt vann
- 115 g Gresk yoghurt
- 1 ss oliven olje
- 60 ml pizza saus
- 5 g ferske basilikum blader
- 115 g mild Italiensk pølse
- 120 g Mozzarella, raspet
Fremgangsmåte
- Ha sukker, mel og gjær i kannen og sikre lokket.
- Velg hastighet 6 og puls 6 ganger.
- Ha vekk lokk pluggen, fortsett og pulse mens du heller det varme vannet og yoghurten gjennom lokk åpningen. Puls igjen 10-12 ganger til alle ingrediensene er godt blandet sammen.
- Fortsett og puls 8-10 ganger til du ser deigen løfter seg og legger seg som en ball oppå bladene.
- Smør en bakebolle lett med oliven olje og ha deigen over i den. Dekk til med et varmt håndkle. La deigen heve et varmt sted i ca 30 minutter eller til den har ca dobbelt størrelse.
- Ha deigen over på en overflate dekket med litt mer og del den inn i 4 biter.
- For varm grillen til 230°C, eller varm en stekepanne til den røyker av varme. Sett også ovnen på 230°C.
- Rull ut hver deig til en rund pizza deig, til den er ca 0,4 cm tykk.
- Smør deigen med smeltet smør og ha den på grillen eller pannen. Stekes i 2-3 minutter på hver side eller til deigen begynner å boble og brun. Smør den andre siden med smør og snu deigen.
- Når begge sidene er stekt, ha brødet av grillen/pannen og topp med fyllet du ønsker, eller de som er listet opp i ingrediensene.
- Stekes i 8 – 10 minutter eller til osten er begynt å bli brun.