Denne pestoen er et rustikt tilbehør som får frem smaken av soltørkede tomater og basilikum, og er ideell for å slenge med en varm pasta eller servere sammen med ristet brød.
Ingredienser
- 4 store (900 g) røde paprika
- 4 hvitløksfedd, skrelt
- 150 g valnøtter
- 180 g soltørkede tomater, pakket i olje
- 2,5 dl (30 g) friske basilikumblader
- 140 g parmesanost, i terninger
- 1 ts salt, valgfritt
- ½ ts malt svart pepper
- 240 ml olivenolje
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen eller airfryer til 200 °C.
- Legg paprikaene (hele) på en tallerken og pensle lett med olivenolje. Stek i 10-12 min, tilsett deretter hvitløken. Stek i ytterligere 10 minutter.
- Når du er klar, legg den stekte hvitløken og paprikaen i en bolle og dekk godt med et lokk eller plastfolie. La dampe i bollen i 15 – 20 minutter.
- Når den er litt avkjølt, fjern paprikaen fra bollen og fjern stilker, skall og frø.
- Legg paprika og hvitløk sammen med de resterende ingrediensene i Vitamix-beholderen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet og øk deretter til hastighet 6. Bland i 45 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene, eller til ønsket konsistens. For en jevn pestoblanding på høyeste hastighet.