Denne pestoen er et rustikt tilbehør som får frem smaken av soltørkede tomater og basilikum, og er ideell for å slenge med en varm pasta eller servere sammen med ristet brød.

Ingredienser

  • 4 store (900 g) røde paprika
  • 4 hvitløksfedd, skrelt
  • 150 g valnøtter
  • 180 g soltørkede tomater, pakket i olje
  • 2,5 dl (30 g) friske basilikumblader
  • 140 g parmesanost, i terninger
  • 1 ts salt, valgfritt
  • ½ ts malt svart pepper
  • 240 ml olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen eller airfryer til 200 °C.
  2. Legg paprikaene (hele) på en tallerken og pensle lett med olivenolje. Stek i 10-12 min, tilsett deretter hvitløken. Stek i ytterligere 10 minutter.
  3. Når du er klar, legg den stekte hvitløken og paprikaen i en bolle og dekk godt med et lokk eller plastfolie. La dampe i bollen i 15 – 20 minutter.
  4. Når den er litt avkjølt, fjern paprikaen fra bollen og fjern stilker, skall og frø.
  5. Legg paprika og hvitløk sammen med de resterende ingrediensene i Vitamix-beholderen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
  6. Start blenderen på laveste hastighet og øk deretter til hastighet 6. Bland i 45 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene, eller til ønsket konsistens. For en jevn pestoblanding på høyeste hastighet.