Denne starke mexikanske sausen kan serveres som en varm eller kald dipp, eller som fylling i tortillas, gorditas og tostadas.
Svarte bønner – og Jalapeñosaus
Mengde: 720 ml
Tid: 25 min
Ingredienser
- 240 ml kyllingbuljong
- 425 g svarte bønner, avrent, skylt
- 1,2 dl (80 g) gul løk, skrelt, hakket
- 3 hvitløkfedd, skrelt
- 3 ss olivenolje
- 1 jalapeño
- 1,2 dl (75 g) rød paprika, uten kjerne
- 1,2 dl (75 g) gul paprika, uten kjerne
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 60 ml vann
Fremgangsmåte
- Varm opp en stekepanne på middels varme, ha i olivenoljen sammen med jalapeño, paprika, spisskummen og chilipulver. Stek i 5 minutter. Settes til siden.
- Ha så kyllingbuljong, bønner, løk og hvitløk, samt halve innholdet fra stekepannen i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og til maks hastighet.
- Miks i 4-5 minutter eller til det er godt varmt (når det kommer damp fra lokket).
- Om sauen blir for tykk, hell i litt mer vann eller buljong, sausen skal være ganske tynn.
- Velg hastighet 4-5, start maskinen og ta bort den lille lokkpluggen, der heller du ned resterende ingredienser fra stekepannen mens blenderen er igang.
- Miks i 5 sekunder.