En sterk marinade eller saus som passer til grillet fisk, kylling, kjøtt eller pølse.

Chimichurri

Mengde: 300 ml
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 60 ml rødvinseddik
  • 2 ss presset sitron
  • 1 dl hakket rødløk
  • 2,5 dl fersk persille
  • 2 dl fersk koriander, hakket
  • 0,5 dl fersk oregano
  • 6 hvitløksfedd
  • 1/2 jalapeño
  • 2 dl olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha rødvinseddik, sitron, løk, persille, koriander, oregano, hvitløk, jalapeño, salt og pepper i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
  2. Bruk pulsknappen og start maskinen. Puls 10 ganger og bruk tamperen for å presse ingrediensene ned mot knivbladene. Steng maskinen og bruk en slikkepott/spatel for å skrape ned det som sitter på siden av kannen. Puls ytterligere 10 ganger.
  3. Velg hastighet 1 og ta bort lokk pluggen på toppen. Ha olivenoljen nedi i en tynn stråle mens maskinen er i gang. Ha så pluggen på plass igjen.
  4. Øk hastigheten til 10.
  5. Miks i 10 sekunder eller til ønsket konsistens.