En sterk marinade eller saus som passer til grillet fisk, kylling, kjøtt eller pølse.
Chimichurri
Mengde: 300 ml
Tid: 20 min
Ingredienser
- 60 ml rødvinseddik
- 2 ss presset sitron
- 1 dl hakket rødløk
- 2,5 dl fersk persille
- 2 dl fersk koriander, hakket
- 0,5 dl fersk oregano
- 6 hvitløksfedd
- 1/2 jalapeño
- 2 dl olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Ha rødvinseddik, sitron, løk, persille, koriander, oregano, hvitløk, jalapeño, salt og pepper i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Bruk pulsknappen og start maskinen. Puls 10 ganger og bruk tamperen for å presse ingrediensene ned mot knivbladene. Steng maskinen og bruk en slikkepott/spatel for å skrape ned det som sitter på siden av kannen. Puls ytterligere 10 ganger.
- Velg hastighet 1 og ta bort lokk pluggen på toppen. Ha olivenoljen nedi i en tynn stråle mens maskinen er i gang. Ha så pluggen på plass igjen.
- Øk hastigheten til 10.
- Miks i 10 sekunder eller til ønsket konsistens.