Sur rabarbra, søte dadler og kanel gjør denne fine kremen til en skikkelig godbit som er like deilig som den er næringsrik.
Ingredienser
- 275 g rabarbra, fersk eller frossen (tint)
- 80 ml daddelpuré
- 80 ml kaldt vann
- 360 ml cashewmelk
- 2 ts kanel
- 680 g frossen banan i skiver
Fremgangsmåte
- Ha rabarbra, vann og daddelsirup i en liten kjele og varm på middels varme i 15-20 minutter. Væsken skal reduseres til det halve og ha en sirupslignende konsistens.
- Hell i en varmebestandig beholder og avkjøl umiddelbart.
- Legg cashewmelk og kanel i Vitamix-kannen og fest lokket. Start på laveste hastighet og øk raskt til høyeste hastighet. Bland i 60 sekunder.
- Legg den skivede bananen i beholderen og fest lokket. Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 45 sekunder og bruk tamperen til
press ingrediensene mot knivbladene. - Hell banan blandingen i en bolle, og hell deretter over den avkjølte rabarbra blandingen. Snu forsiktig rundt for å lage en fin virvlet blanding. Frys i 2 – 3 timer, rør en gang i timen til den er helt frossen.