Denne nye vrien på en sitronmarengs pai med en base som ikke vil skuffe.
Ingredienser
Bunnen:
- 2,5 dl (155 g) rå mandler
- 2,5 dl (180 g) dadler, uten sten
- 3 ss kokosolje, smeltet
Fyll:
- 180 ml varmt vann
- 3 sitroner, skallet og skrelt
- 60 ml lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 375 g rå cashewnøtter
- 1,2 dl (90 g) dadler, uthulet
Fremgangsmåte
Bunnen:
- Ha mandler, dadler og kokosolje i Vitamix-kannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 6 og pulser 10 – 15 ganger til innholdet minner om en våt/sandaktig blanding. Ikke overbearbeid oppskriften.
- Bruk en slikkepott, skrap ned alt som sitter fast på sidene av kannen om nødvendig.
- Hell innholdet i kannen i en paiform. Trykk på plass rundt midten og kantene av paiformen. Sett i kjøleskapet i 1 time.
Fyll:
- Legg alle ingrediensene i Vitamix-kannen i den oppgitte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet og øk til høyeste hastighet. Bland i 60 sekunder til den er jevn, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot bladet.
- Hell blandingen jevnt over paibunnen og avkjøl i 2-3 timer eller til paien har stivnet helt.