No-Bake Cashew og Sitron Pai

Denne nye vrien på en sitronmarengs pai med en base som ikke vil skuffe.

Ingredienser

Bunnen:

  • 2,5 dl (155 g) rå mandler
  • 2,5 dl (180 g) dadler, uten sten
  • 3 ss kokosolje, smeltet

Fyll:

  • 180 ml varmt vann
  • 3 sitroner, skallet og skrelt
  • 60 ml lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 375 g rå cashewnøtter
  • 1,2 dl (90 g) dadler, uthulet

Fremgangsmåte

Bunnen:

  1. Ha mandler, dadler og kokosolje i Vitamix-kannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 6 og pulser 10 – 15 ganger til innholdet minner om en våt/sandaktig blanding. Ikke overbearbeid oppskriften.
  3. Bruk en slikkepott, skrap ned alt som sitter fast på sidene av kannen om nødvendig.
  4. Hell innholdet i kannen i en paiform. Trykk på plass rundt midten og kantene av paiformen. Sett i kjøleskapet i 1 time.

Fyll:

  1. Legg alle ingrediensene i Vitamix-kannen i den oppgitte rekkefølgen og fest lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet og øk til høyeste hastighet. Bland i 60 sekunder til den er jevn, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot bladet.
  3. Hell blandingen jevnt over paibunnen og avkjøl i 2-3 timer eller til paien har stivnet helt.