Ingredienser

Bunn

  • 45 g smør
  • 0,6 dl  sukker
  • 1,2 dl fullkornsmel
  • 1,2 dl hvetemel
  • en klype salt

Fyll

  • 1 stort egg
  • 1 eggehvite
  • 2,5 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • en klype salt
  • 0,6 dl fersk sitronsaft
  • 3,5 dl fryste tranebær
  • 1,2 dl usøtet revet kokosflak

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. For å lage bunnen, legg smør, sukker, mel og salt i kannen i den rekkefølgen og fest lokket.
  3. Velg hastighet 1.
  4. Start maskinen og øk sakte hastigheten til 5.
  5. Miks i 15 – 20 sekunder, bruk tamperen underveis for å hjelpe alt ned i bladene. Trykk deigen ut i en smurt pai form. Bakes i ovnen i 12 minutter, til den blir gyllenbrun.
  6. Legg i egg, eggehviten, sukker, mel, bakepulver, salt, og sitronsaft i kannen i den rekkefølgen og fest lokket.
  7. Velg hastighet 1.
  8. Start maskinen og øk sakte hastigheten til 1o og deretter full hastighet (High).
  9. Miks i 15 sekunder.
  10. Strø tranebær og kokos jevnt over bunnen. Hell over sitronblandingen fra kannen.
  11. Bakes videre i 25 – 30 minutter til den er gyllenbrun og avkjøles deretter.
  12. Skjær paien opp i firkanter.