Ingredienser
Bunn
- 45 g smør
- 0,6 dl sukker
- 1,2 dl fullkornsmel
- 1,2 dl hvetemel
- en klype salt
Fyll
- 1 stort egg
- 1 eggehvite
- 2,5 dl sukker
- 2 ss hvetemel
- ½ ts bakepulver
- en klype salt
- 0,6 dl fersk sitronsaft
- 3,5 dl fryste tranebær
- 1,2 dl usøtet revet kokosflak
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 °C.
- For å lage bunnen, legg smør, sukker, mel og salt i kannen i den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk sakte hastigheten til 5.
- Miks i 15 – 20 sekunder, bruk tamperen underveis for å hjelpe alt ned i bladene. Trykk deigen ut i en smurt pai form. Bakes i ovnen i 12 minutter, til den blir gyllenbrun.
- Legg i egg, eggehviten, sukker, mel, bakepulver, salt, og sitronsaft i kannen i den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk sakte hastigheten til 1o og deretter full hastighet (High).
- Miks i 15 sekunder.
- Strø tranebær og kokos jevnt over bunnen. Hell over sitronblandingen fra kannen.
- Bakes videre i 25 – 30 minutter til den er gyllenbrun og avkjøles deretter.
- Skjær paien opp i firkanter.