Denne utradisjonelle chilien er enkel å lage med bare noen få ingredienser. Prøv å lage den på komfyren eller i en slow cooker for enda enklere resultater.

Ingredienser

  • 4 hvitløksfedd, skrellet, delt i kvarte
  • 2 sølvløk, skrelt, delt i kvarte
  • 3 stk selleri stilker, kuttet i store biter på 7 cm
  • 500 g kokt kyllingbryst uten skinn uten ben, strimlet
  • 2 ss olivenolje
  • 340 g grønn chili/pimiento de padrón, hakket
  • 2 ss malt spisskummen
  • 2 ss tørket oregano
  • ½ ts salt, valgfritt
  • 2 bokser (896 g) hvite bønner, drenert, skylt
  • 1.750 L kyllingkraft
  • 2 ts chiliflak
  • 3 ss maisenna, blandet med litt vann

Fremgangsmåte

  1. Legg hvitløk, sølvløk og selleri i Vitamix-kannen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 5. Puls 4 – 6 ganger eller til ingrediensene er hakket. Hell over i en bolle og sett til side.
  3. Legg kyllingbiter (eller strimler) i Vitamix-kannen og fest lokket.
    Velg Variabel 5. Puls 4 – 6 ganger til jevnt hakket.
  4. Varm en stor gryte over middels varme. Tilsett olivenolje, etterfulgt av hakket løk og selleri. Stek i 8-10 minutter til løken blir gjennomsiktig. Tilsett deretter grønn chili, hakket kylling, krydder, bønner og kraft.
  5. La småkoke i 35-40 min på middels lav varme. Tilsett chili flakene og mais stivelsen blandet med vann for å la stuingen tykne. La småkoke i ytterligere 15 minutter.