Denne utradisjonelle chilien er enkel å lage med bare noen få ingredienser. Prøv å lage den på komfyren eller i en slow cooker for enda enklere resultater.
Ingredienser
- 4 hvitløksfedd, skrellet, delt i kvarte
- 2 sølvløk, skrelt, delt i kvarte
- 3 stk selleri stilker, kuttet i store biter på 7 cm
- 500 g kokt kyllingbryst uten skinn uten ben, strimlet
- 2 ss olivenolje
- 340 g grønn chili/pimiento de padrón, hakket
- 2 ss malt spisskummen
- 2 ss tørket oregano
- ½ ts salt, valgfritt
- 2 bokser (896 g) hvite bønner, drenert, skylt
- 1.750 L kyllingkraft
- 2 ts chiliflak
- 3 ss maisenna, blandet med litt vann
Fremgangsmåte
- Legg hvitløk, sølvløk og selleri i Vitamix-kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 5. Puls 4 – 6 ganger eller til ingrediensene er hakket. Hell over i en bolle og sett til side.
- Legg kyllingbiter (eller strimler) i Vitamix-kannen og fest lokket.
Velg Variabel 5. Puls 4 – 6 ganger til jevnt hakket. - Varm en stor gryte over middels varme. Tilsett olivenolje, etterfulgt av hakket løk og selleri. Stek i 8-10 minutter til løken blir gjennomsiktig. Tilsett deretter grønn chili, hakket kylling, krydder, bønner og kraft.
- La småkoke i 35-40 min på middels lav varme. Tilsett chili flakene og mais stivelsen blandet med vann for å la stuingen tykne. La småkoke i ytterligere 15 minutter.