Sopp Bokhvete Burger

Denne plante baserte burgeren tar burgeren til neste nivå. Enkel og deilig, soppen gir et veldig kjøttfullt alternativ til ditt vanlige kjøtt baserte protein. Bokhvete blir litt sprø når den tilberedes for å gi tekstur.

Sopp Bokhvete Burger

Tid: 35 min

Mengde: 6 porsjoner

Ingredienser

 • 225 g crimini-sopp
 • 1 kopp (125 g) gul løk
 • 1 hvitløks fedd, skrelt
 • 2 ¾ kopper (510 g) bok hvetegryn, kokt og kjølt; delt bruk
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss Dijon sennep
 • 1 kopp (80 g) panko brød smuler
 • 1 ss sopp burger krydder 

Fremgangsmåte

 1. Legg sopp, løk, hvitløk, 3/4 kopp (160 g) kokt bokhvete, olivenolje, sennep, og burger krydder i beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
 2. Velg variabel 6. Pulser maskinen 20 til 25 ganger (raske korte pulser), eller miks til alle ingredienser er blandet sammen men ikke mikset glatt. Bruk tamperen, om nødvendig, til å dytte ingrediensene inn i knivene.
 3. Ha blandingen i en bake bolle og tilsett de resterende 2 koppene (360 g) kokt bokhvete og brød smulene. Bland med en slikkepott. Avkjøl i 30 minutter. Varm opp en stor steke panne med middels høy varme. Tilsett 1 ss olivenolje. Form passelige burgere av massen og stek til de er gyllen brune og crispy.