Topp din valgte base med disse tre sausene og noen friske grønne blader for en herlig lett og sunn pizza.

Vegansk Pizza

Pinjekjerner Romesco Saus

Ingredienser

  • 2 små hvitløksfedd
  • 1 (70 g) stekt rød paprika
  • 2 ss (30 ml) vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts chili pulver
  • 2 ss pinjekjerner
  • ½ medium (60 g) tomat
  • 2 ss næringsgjær

Fremgangsmåte

  1. For å lage romesco sausen, legg hvitløk, rød paprika, vann, eddik, chilipulver, pinjekjerner, tomat og gjær i Vitamix-beholderen og fest lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 2. Bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
  3. Bland i 15 til 20 sekunder eller til ønsker konsistens.

Grønnkål Pesto

Ingredienser

  • 12 kopper (840 g) grønnkål
  • ¾ kopp (180 g) stekt rød paprika
  • 6 små hvitløksfedd, stekt
  • 1½ ts friske timianblader
  • 1 ss sitronskall
  • ⅓ kopp (52 g) gresskarfrø, ristet
  • 1½ kopp (85 g) fersk spinat
  • ¾ teskje kosher salt, valgfritt
  • ½ ts malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. I en stor kjele med kokende vann blancherer du grønnkålen i 4 minutter.
  2. Ha den så over i en bolle fylt med is og vann; press ut vannet. Når vannet har rennet bort, trykk ut som mye vann som mulig.
  3. Plasser alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
  4. Velg hastighet 7 og pulser 15-20 ganger, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot bladene.

Cashew ostesaus

Ingredienser

  • 2 kopper (300 g) ristede cashewnøtter
  • 1 (60 g) kopp næringsgjær
  • 2½ kopp (600 ml) varmt vann, pluss ekstra for bløt legging
  • 4 ss sitronsaft
  • 2 ts løkpulver
  • ½ ts hvitløkspulver
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss hvit miso paste

Fremgangsmåte

  1. Plasser alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland til 1 minutt eller til ønsket konsistens er oppnådd.
  3. Oppbevares i en forseglet krukke i kjøleskapet i opptil 5 dager

For å lage pizzaen

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og lag pizzadeig.
  2. Topp pizzabunnen med et jevnt lag romesco saus . Ha litt pesto på toppen og stek til skorpen er gyllen (15 min).
  3. Ta ut av ovnen og topp med friskt grønt som hakket spinat eller grønnkål og drypp over cashew ostesaus. Skjær i skiver og server.

 

Kokkens notater: Romesco-saus gir en deilig dip eller tilbehør til ristede grønnsaker. Frys rester av grønnkålspesto i et isbitbrett. Lag en blomkålgrateng med til overs cashew ostesaus.