Topp din valgte base med disse tre sausene og noen friske grønne blader for en herlig lett og sunn pizza.
Vegansk Pizza
Pinjekjerner Romesco Saus
Ingredienser
- 2 små hvitløksfedd
- 1 (70 g) stekt rød paprika
- 2 ss (30 ml) vann
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ts chili pulver
- 2 ss pinjekjerner
- ½ medium (60 g) tomat
- 2 ss næringsgjær
Fremgangsmåte
- For å lage romesco sausen, legg hvitløk, rød paprika, vann, eddik, chilipulver, pinjekjerner, tomat og gjær i Vitamix-beholderen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 2. Bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
- Bland i 15 til 20 sekunder eller til ønsker konsistens.
Grønnkål Pesto
Ingredienser
- 12 kopper (840 g) grønnkål
- ¾ kopp (180 g) stekt rød paprika
- 6 små hvitløksfedd, stekt
- 1½ ts friske timianblader
- 1 ss sitronskall
- ⅓ kopp (52 g) gresskarfrø, ristet
- 1½ kopp (85 g) fersk spinat
- ¾ teskje kosher salt, valgfritt
- ½ ts malt svart pepper
Fremgangsmåte
- I en stor kjele med kokende vann blancherer du grønnkålen i 4 minutter.
- Ha den så over i en bolle fylt med is og vann; press ut vannet. Når vannet har rennet bort, trykk ut som mye vann som mulig.
- Plasser alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 7 og pulser 15-20 ganger, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot bladene.
Cashew ostesaus
Ingredienser
- 2 kopper (300 g) ristede cashewnøtter
- 1 (60 g) kopp næringsgjær
- 2½ kopp (600 ml) varmt vann, pluss ekstra for bløt legging
- 4 ss sitronsaft
- 2 ts løkpulver
- ½ ts hvitløkspulver
- 2 ss grov sennep
- 2 ss hvit miso paste
Fremgangsmåte
- Plasser alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland til 1 minutt eller til ønsket konsistens er oppnådd.
- Oppbevares i en forseglet krukke i kjøleskapet i opptil 5 dager
For å lage pizzaen
- Forvarm ovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og lag pizzadeig.
- Topp pizzabunnen med et jevnt lag romesco saus . Ha litt pesto på toppen og stek til skorpen er gyllen (15 min).
- Ta ut av ovnen og topp med friskt grønt som hakket spinat eller grønnkål og drypp over cashew ostesaus. Skjær i skiver og server.
Kokkens notater: Romesco-saus gir en deilig dip eller tilbehør til ristede grønnsaker. Frys rester av grønnkålspesto i et isbitbrett. Lag en blomkålgrateng med til overs cashew ostesaus.