Spennende med smak fra hele ristede krydder og velduftende ingredienser, denne blomkål hummusen er lett, kremet og passer perfekt til ferske grønnsaker.

Blomkål Hummus

Tid: 11 minutter

Mengde: 9 porsjoner

Ingredienser

  • ¼ kopp (35 g) sesamfrø
  • ¼ ts spisskummen frø
  • ¼ teskje malt gurkemeie
  • ¼ teskje paprika
  • 1 klype malt kardemomme
  • ¼ ts korianderfrø
  • 4 kopper (450 g) dampet eller stekt blomkål, kuttet i biter (ca. 1/2 hode)
  • ½ (25 g) sitron, skrelt
  • 1 hvitløks fedd [eller 1/2 ts. Hvitløks pulver]
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ts kosher salt, valgfritt
  • ¼ teskje sumak
  • ¼ teskje tørket mynte

Fremgangsmåte

  1. Plasser de seks første ingrediensene, krydderne, i en liten stekepanne med middels lav varme. Rist til du kjenner duft og aroma.
  2. Når krydderne og frøene er ristet, plasser blomkålen og alle de resterende ingrediensene, inkludert krydder blandingen, inn i Vitamix-beholderen og fest lokket.
  3. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland til 1 minutt, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.