Spennende med smak fra hele ristede krydder og velduftende ingredienser, denne blomkål hummusen er lett, kremet og passer perfekt til ferske grønnsaker.
Blomkål Hummus
Tid: 11 minutter
Mengde: 9 porsjoner
Ingredienser
- ¼ kopp (35 g) sesamfrø
- ¼ ts spisskummen frø
- ¼ teskje malt gurkemeie
- ¼ teskje paprika
- 1 klype malt kardemomme
- ¼ ts korianderfrø
- 4 kopper (450 g) dampet eller stekt blomkål, kuttet i biter (ca. 1/2 hode)
- ½ (25 g) sitron, skrelt
- 1 hvitløks fedd [eller 1/2 ts. Hvitløks pulver]
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ts kosher salt, valgfritt
- ¼ teskje sumak
- ¼ teskje tørket mynte
Fremgangsmåte
- Plasser de seks første ingrediensene, krydderne, i en liten stekepanne med middels lav varme. Rist til du kjenner duft og aroma.
- Når krydderne og frøene er ristet, plasser blomkålen og alle de resterende ingrediensene, inkludert krydder blandingen, inn i Vitamix-beholderen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland til 1 minutt, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.