Akkurat som en tradisjonell hummus inneholder denne oppskriften kik-erter, men også blomkål som bidrar til økt kremet konsistens og ekstra næring!

Blomkål hummus

Mengde: 480 ml
Tid: 5 min

Ingredienser

  • 200 g hakket blomkål
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts karri
  • 1/2 ts havssalt
  • 1/4 ts malt svart pepper
  • 0,5 dl presset sitron
  • 425 g kikerter på boks, avrent og skylt
  • 0,5 dl (35 g) sesamfrø
  • 1 hvitløks fedd, skrelt
  • 1 ts spisskummen

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 230 grader, legg så bakepapir på en plate, fordel blomkålen på platen tilsammen med 2 ss olivenolje, karri, salt og pepper.
  2. Stekes i ovnen i 20 min. Rør litt rundt etter 10 min. La blomkålen avkjøles.
  3. Ha så resten av olivenoljen i kannen tilsammen med presset sitron, kikerter, sesamfrø, hvitløk, spisskummen, ovns-ristet blomkål og fest lokket.
  4. Velg hastighet 1.
  5. Start maskinen og øk så til høyeste hastighet.
  6. Miks i 45 sekunder, bruk tamperen for å presse ingrediensene ned mot knivbladene.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *