Akkurat som en tradisjonell hummus inneholder denne oppskriften kik-erter, men også blomkål som bidrar til økt kremet konsistens og ekstra næring!
Blomkål hummus
Mengde: 480 ml
Tid: 5 min
Ingredienser
- 200 g hakket blomkål
- 3 ss olivenolje
- 1 ts karri
- 1/2 ts havssalt
- 1/4 ts malt svart pepper
- 0,5 dl presset sitron
- 425 g kikerter på boks, avrent og skylt
- 0,5 dl (35 g) sesamfrø
- 1 hvitløks fedd, skrelt
- 1 ts spisskummen
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 230 grader, legg så bakepapir på en plate, fordel blomkålen på platen tilsammen med 2 ss olivenolje, karri, salt og pepper.
- Stekes i ovnen i 20 min. Rør litt rundt etter 10 min. La blomkålen avkjøles.
- Ha så resten av olivenoljen i kannen tilsammen med presset sitron, kikerter, sesamfrø, hvitløk, spisskummen, ovns-ristet blomkål og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk så til høyeste hastighet.
- Miks i 45 sekunder, bruk tamperen for å presse ingrediensene ned mot knivbladene.