Vil du friske opp koldtbordet litt er disse djevel eggene farget med rødbet lake perfekt! Jo lengre eggene får ligge i laken, jo dypere blir fargen.
Lilla Djevel Egg
Mengde: 24 halve egg
Tid: 2 timer
Ingredienser
- 12 hardkokte egg
- 75 ml (¾ kopp) lake fra rødbeter på glass
- 60 ml (¼ kopp) majones
- 1 ss grov sennep
- 1 ts zest fra sitron
- 2 ts sitron juice
- 1 ss fersk dill
- 1 hvitløkfedd
- 1 ts salt
- 1 ts paprika pulver
Fremgangsmåte
- Plasser eggehviteme i en skål med rødbete laken. La de ligge der 30 min til 2 timer alt etter hvor dyp farge man vil ha.
- Ha majones, sennep, sitron zest, sitron juice, egge guler, dill, hvitløks, salt og paprika i kannen etter den rekkefølgen og fest lokke
- Velg laveste hastighet eller programmet for rører og sauser om du har det på din maskin. Start maskinen og øk sakte til høyeste hastighet. Blend i 1 minutt eller la programmet fullføre. Om nødvendig ha lokk pluggen av å hjelp ingrediensene ned med tamperen.
- Bruk en slikkepott og fyll en pose med tupp på slik påføringen blir enklere.
- Ha eggene ut av laken og tørk de forsiktig. Ha fyllet på i midten av egget, om ønskelig hakk noen rødbeter opp og pynt på toppen.