Peppermynte Sjokolader

Disse sjokoladene er perfekt om man vil lage noen julegaver selv. For hvem elsker ikke sjokolade? Prøv gjerne å bytt ut toppingen med hakkede nøtter og rosiner.

Peppermynte Sjokolade

Mengde: 900 g

Tid: 40 minutter

Ingredienser

 • 225 g mørk sjokolade, i biter, oppdelt bruk
 • ½ ts peppermynte ekstrakt, oppdelt bruk
 • 225 g hvit sjokolade, i biter, oppdelt bruk
 • 3 candy canes, knust

Fremgangsmåte

 1. Legg bakepapir i en form du får plass til i frysen.
 2. Ha 225g av den hakkede sjokoladen i kannen og fest lokket.
 3. Velg hastighet 1. Start maskinen i 1 minutt for å starte å hakke sjokoladen. Stopp maskinen.
 4. Bruk en slikkepott for å skrape ned sidene og under bladene slik at ikke bladene kjører seg fast.
 5. Ta på lokket igjen og velg igjen den hastighet 1. Start maskinen og øk sakte til maks hastighet, blend i 1 minutt. Stopp maskinen og skap sidene og under bladene igjen.
 6. Ta på lokket igjen og velg laveste hastighet. Start maskinen og øk til maks hastighet, blend i 45 sekunder. Ha vekk lokk pluggen og tilsett den resterende sjokoladen gjennom åpningen, bruk tamperen til å presse alt ned om sjokoladen begynner å forme seg som en ball.
 7. Når all den mørke sjokoladen er i kannen, tilsett ¼ ts av peppermynte ekstrakten og blend i 3 minutter eller til sjokoladen er smeltet og renner fritt mellom bladene. Stopp maskinen.
 8. Bruk en slikkepott og skrap all sjokoladen ned i formen med bakepapir. Jevne sjokoladen ut til et tynt lag. Ha så sjokoladen i frysen.
 9. Vask kannen og gjenta prosessen med den hvite sjokoladen og den resterende peppermynte ekstrakten.
 10. Når den hvite sjokoladen er smeltet, ha den mørke ut fra frysen, jobb hurtig, spre et jevnt tynt lag med hvit sjokolade over den mørke.  Her må du jobbe hurtig slik den hvite sjokoladen ikke fryser før du har tid til å legge på toppingen.
 11. Spre jevnt over de knuste candy cansene, press forsiktig ned med en slikkepott slik de får festet seg i den varme sjokoladen.
 12. Ha brettet i frysen igjen og la den stivne i ca 20 minutter.
 13. Ha sjokoladen ut fra frysen. Knekk sjokoladen i passelige biter. Oppbevares i en lufttett beholder enten i kjøleskapet eller frysen til den er klar til servering.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *