En litt sunnere variant av Nugatti, uten tilsetningsstoffer – og du kan selv tilpasse sukkermengden! Oppskriften er laget av vår Vitamix-kokk John Ohlsson.
Hasselnøtt Smør med Sjokolade
Mengde: 2,5 dl
Tid: 5 min
Kanne: Ascent Miksebeger 600 ml (for større beholdere, doble bare mengden ingredienser)
Ingredienser
- 3 dl Hakkede hasselnøtter
- 3 ts Kakaopulver
- 2 ts Vaniljepulver (Rå)
- 2 dl Rå sukker (Brunt)
- 1 dl Hasselnøtt olje (eller vanlig matolje)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i miksebegeret etter rekkefølgen i listen og skru på knivbasen. Pass på å skru denne på plass ordentlig (om ikke den er korrekt satt på plass vil ikke maskinen starte).
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til hastighet 5. Miks i 15 sekunder.
- Øk til hastighet 10 og miks i ytterligere 15 sekunder.
- Senk til hastighet 3. Miks i 15 sekunder.
- Øk så en siste gang til hastighet 10 og miks i 15 sekunder. Steng av maskinen!
- Skru av knivbasen fra begeret/kannen og se at alt er blitt til en slett krem. Ha så smøret over i en lufttett beholder.
- Sett det i kjøleskapet en time for nedkjøling før servering.
Dette passe perfekt som topping på hjemmelaget sjokolade mousse, eller på iskrem. Eller bare som et deilig pålegg på toast.