Hasselnøtt Smør med Sjokolade

En litt sunnere variant av Nugatti, uten tilsetningsstoffer – og du kan selv tilpasse sukkermengden! Oppskriften er laget av vår Vitamix-kokk John Ohlsson.

Hasselnøtt Smør med Sjokolade

Mengde: 2,5 dl
Tid: 5 min

Kanne: Ascent Miksebeger 600 ml (for større beholdere, doble bare mengden ingredienser)

Ingredienser

  • 3 dl Hakkede hasselnøtter
  • 3 ts Kakaopulver
  • 2 ts Vaniljepulver (Rå)
  • 2 dl Rå sukker (Brunt)
  • 1 dl Hasselnøtt olje (eller vanlig matolje)

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i miksebegeret etter rekkefølgen i listen og skru på knivbasen. Pass på å skru denne på plass ordentlig (om ikke den er korrekt satt på plass vil ikke maskinen starte).
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk til hastighet 5. Miks i 15 sekunder.
  4. Øk til hastighet 10 og miks i ytterligere 15 sekunder.
  5. Senk til hastighet 3. Miks i 15 sekunder.
  6. Øk så en siste gang til hastighet 10 og miks i 15 sekunder. Steng av maskinen!
  7. Skru av knivbasen fra begeret/kannen og se at alt er blitt til en slett krem. Ha så smøret over i en lufttett beholder.
  8. Sett det i kjøleskapet en time for nedkjøling før servering.

Dette passe perfekt som topping på hjemmelaget sjokolade mousse, eller på iskrem. Eller bare som et deilig pålegg på toast.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *