Med et dryss av melis, blir disse luftige små kakene akkurat som snøballer, kjekt for barna i juletider.

Snøballer

Mengde: 20 små kaker
Tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 85 g nøtter (av eget ønske)
  • 280 g hvetemel
  • 175 g smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ¼ ts salt
  • 60 g melis
  • melis (dekorering)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm oven til 190 °C.
  2. Ha nøttene i kannen og sikre lokket.
  3. Velg hastighet 1.
  4. Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 4.
  5. Blend i 10 sekunder og ha over i en bakebolle.
  6. Ha halvparten av melet, halvparten av smøret, vanilje, salt, melis, resten av smøret og resten av melet i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
  7. Velg hastighet 1.
  8. Slå på maskinen og øk saket til hastighet 5.
  9. Blend i 10-15 sekunder samtidig som du bruker tamperen til å presse ingrediensene ned.
  10. Ha så denne massen over i bollen med nøtter og bland godt sammen.
  11. Form så baller på ca 2,5 cm og legg de på en bakeplate med bakepapir.
  12. Stekes i 10-12 minutter. De skal være gjennomstekt men ikke brune. La de så avkjøles i 10 minutter.
  13. Rull så de lunkne små kakene i melis, eller dryss over og la de avkjøles på en rist.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *