Med et dryss av melis, blir disse luftige små kakene akkurat som snøballer, kjekt for barna i juletider.
Snøballer
Mengde: 20 små kaker
Tid: 20 minutter
Ingredienser
- 85 g nøtter (av eget ønske)
- 280 g hvetemel
- 175 g smør
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ¼ ts salt
- 60 g melis
- melis (dekorering)
Fremgangsmåte
- Forvarm oven til 190 °C.
- Ha nøttene i kannen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 4.
- Blend i 10 sekunder og ha over i en bakebolle.
- Ha halvparten av melet, halvparten av smøret, vanilje, salt, melis, resten av smøret og resten av melet i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk saket til hastighet 5.
- Blend i 10-15 sekunder samtidig som du bruker tamperen til å presse ingrediensene ned.
- Ha så denne massen over i bollen med nøtter og bland godt sammen.
- Form så baller på ca 2,5 cm og legg de på en bakeplate med bakepapir.
- Stekes i 10-12 minutter. De skal være gjennomstekt men ikke brune. La de så avkjøles i 10 minutter.
- Rull så de lunkne små kakene i melis, eller dryss over og la de avkjøles på en rist.