En god klassiker med få ingredienser og som går kjapt å bake. Bytt gjerne ut bringebærsyltetøyet med din favoritt!
Syltetøy Kaker
Mengde: 24 stk
Tid: 20 min
Ingredienser
- 5 dl fullkornsmel
- ½ ts salt
- 2 store egg, separer egge-gulen og hviten
- 1 ts vaniljepulver
- 220 g (2,5 dl) bord margarin
- 1 dl brunt sukker
- 2 ss vatten
- 3, 5 dl hakkede nøtter
- syltetøy
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180°C.
- Bland mel og salt i en bolle, sett til siden.
- Ha egge-gulene, vaniljepulver, margarin, brunt sukker og vann i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til hastighet 6.
- Miks i 10 sekunder.
- Bland kannens innhold sammen med de tørre ingrediensene.
- Visp egge hviten med en gaffel. Form deigen til små boller. Dypp bollene i egge hviten og rull dem i hakkede nøtter.
- Legg bollene med ca 2.5 cm mellomrom på en plate med bakepapir. Press forsiktig tommelen i midten på hver bolle slik det blir en liten grop.
- Stekes i 10-12 min, eller til de har fått en fin farge. La de avkjøles og fyll dem med syltetøy.