En litt annerledes variant av vanlige Sugar Cookies – denne oppskriften inneholder gresk yoghurt som gjør kakene ekstra saftige.
Soft Sugar Cookies
Mengde: 18 stk
Tid: 2 t 8 min
Ingredienser
- 1,2 dl naturell gresk yoghurt
- 1 stort egg
- 1 ts vaniljepulver
- 110 g rom temperert smør
- 3,5 dl melis
- ½ ts mandelekstrakt
- 2,5 dl fullkornsmel
- 3,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts cream of tartar (evnt. natron)
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 190°C.
- Ha yoghurt, egg, vaniljepulver, smør, melis og mandelekstrakt i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk sakte til høyeste hastighet.
- Miks i 30 sekunder.
- I en stor bakebolle: bland mel, bakepulver og natron.
- Ha så røren fra kannen i bollen med de tørre ingrediensene og bland godt sammen til en deig. Settes i kjøleskapet i 2-3 timer.
- Dryss lett med mel over en egnet overflate, kjevle ut deigen, ca 0.3 cm tykk og plasser den så på en bakeplate dekket med bakepapir. Del i 18 ruter.
- Stekes i 8 minutter.
- La kakene avkjøles, og pynt med glasur.