Soft Sugar Cookies

En litt annerledes variant av vanlige Sugar Cookies – denne oppskriften inneholder gresk yoghurt som gjør kakene ekstra saftige.

Soft Sugar Cookies

Mengde: 18 stk
Tid: 2 t 8 min

Ingredienser

  • 1,2 dl naturell gresk yoghurt
  • 1 stort egg
  • 1 ts vaniljepulver
  • 110 g rom temperert smør
  • 3,5 dl melis
  • ½ ts mandelekstrakt
  • 2,5 dl fullkornsmel
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts cream of tartar (evnt. natron)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 190°C.
  2. Ha yoghurt, egg, vaniljepulver, smør, melis og mandelekstrakt i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
  3. Velg hastighet 1.
  4. Start maskinen og øk sakte til høyeste hastighet.
  5. Miks i 30 sekunder.
  6. I en stor bakebolle: bland mel, bakepulver og natron.
  7. Ha så røren fra kannen i bollen med de tørre ingrediensene og bland godt sammen til en deig. Settes i kjøleskapet i 2-3 timer.
  8. Dryss lett med mel over en egnet overflate, kjevle ut deigen, ca 0.3 cm tykk og plasser den så på en bakeplate dekket med bakepapir. Del i 18 ruter.
  9. Stekes i 8 minutter.
  10. La kakene avkjøles, og pynt med glasur.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *