Denne klassiske sausen er så enkel å lage at den kanskje bare blir et ukentlig brunsj tilskudd.
Hollandaise ![](https://vitamixnorge.no/wp-content/uploads/2023/01/Hollandaise-470x449-1-300x287.webp)
Tid: 12 min
Mengde: 450 ml
Ingredienser
- 6 store eggeplommer
- 30 ml (2 ss) fersk sitronsaft
- (¼ teskje) salt, valgfritt
- (3 dråper) Chili saus
- 360 ml (1½ kopp) usaltet smør, smeltet, varm
Fremgangsmåte
- Plasser eggeplommene, fersk sitronsaft, salt og chili saus i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 8.
- Bland i 30 sekunder.
- Fjern lokket og tilsett sakte smeltet smør i en tynn jevn stråle til blandingen blir tykkere, ca. 55 sekunder. Server umiddelbart.