Søtheten av gulrøtter og et snev av brunt sukker balanserer smaken av rød thai currypasta i denne sausen. Ideell for sjømat, over ris eller stekte grønnsaker.
Thai Saus med Karri og Gulrot
Mengde: 600 ml
Tid: 45 minutter
Ingredienser
- 2 gulrøtter, halvert
- 1 hvitllkfedd
- 1 ss sitrongress, kuttet
- 300 ml (1¼ kopp) kyllingkraft
- 120 ml (½ kopp) melk
- 120 ml (½ kopp) kokosmelk
- 1 ss fiskesaus
- 1 ts rød curry paste
- 1½ ts brunt sukker
- 1½ ts maizena
- 2 ss fersk koriander, hakket
Fremgangsmåte
- Ha gulrøttene og hvitløk i kannen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 5 eller 6.
- Blend i ca 1o sekunder til det er oppkuttet. Om nødvendig, bruk tamperen underveis til å presse ned ingrediensene.
- Ha gulrot miksen, sitrongress, kyllingkraft, melk, kokosmelk, fiskesaus, curry paste, og brunt sukker i en stekepanne og la det småkoke til gulrøttene er myke, ca 15 minutter.
- La det avkjøles i 10 minutter til det måler ca 70 grader.
- Ha blandingen i Vitamix kannen sammen med maizena og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå maskinen på og øk til maks hastighet.
- Blend i ca 4 minutter til du ser det kommer damp ut.
- Reduser hastigheten til 5, ha i koriander og blend videre i 20 sekunder.