Thai Saus med Karri og Gulrot

Søtheten av gulrøtter og et snev av brunt sukker balanserer smaken av rød thai currypasta i denne sausen. Ideell for sjømat, over ris eller stekte grønnsaker.

Thai Saus med Karri og Gulrot

Mengde: 600 ml

Tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 2 gulrøtter, halvert
  • 1 hvitllkfedd
  • 1 ss sitrongress, kuttet
  • 300 ml (1¼ kopp) kyllingkraft
  • 120 ml (½ kopp) melk
  • 120 ml (½ kopp) kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ts rød curry paste
  • 1½ ts brunt sukker
  • 1½ ts maizena
  • 2 ss fersk koriander, hakket

Fremgangsmåte

  1. Ha gulrøttene og hvitløk i kannen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen og øk sakte til hastighet 5 eller 6.
  4. Blend i ca 1o sekunder til det er oppkuttet. Om nødvendig, bruk tamperen underveis til å presse ned ingrediensene.
  5. Ha gulrot miksen, sitrongress, kyllingkraft, melk, kokosmelk, fiskesaus, curry paste, og brunt sukker i en stekepanne og la det småkoke til gulrøttene er myke, ca 15 minutter.
  6. La det avkjøles i 10 minutter til det måler ca 70 grader.
  7. Ha blandingen i Vitamix kannen sammen med maizena og sikre lokket.
  8. Velg hastighet 1.
  9. Slå maskinen på og øk til maks hastighet.
  10. Blend i ca 4 minutter til du ser det kommer damp ut.
  11. Reduser hastigheten til 5, ha i koriander og blend videre i 20 sekunder.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *