Butikk-kjøpt majones kan bare ikke måle seg med hjemmelaget aioli.
Hvitløks Aioli
Tid: 11 min
Mengde: 450 ml
Ingredienser
- 3 eggeplommer
- ¼ sitron (saften)
- ¼ salt, valgfritt
- ¼ malt svart pepper
- 1 hvitløks pulver, eller hvitløks puré
- 300 ml olivenolje
Fremgangsmåte
- Plasser eggeplommer, sitronsaft, salt, pepper og hvitløk i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk sakte til variabel 6. Bland i 15 sekunder.
- Mens blenderen fortsatt er i gang, fjern lokk pluggen og hell sakte olje gjennom lokkpluggåpningen. Når blandingen begynner å tykne, kan oljen tilsettes raskere. Fullfør å helle oljen og etter blanding i ytterligere 15 sekunder, fest lokket. Øk hastigheten til hastighet 10 og bland i 3 til 5 sekunder. Stopp blenderen.
- Avkjøl i en lufttett beholder i opptil 1 uke.