Butikk-kjøpt majones kan bare ikke måle seg med hjemmelaget aioli.

Hvitløks Aioli

Tid: 11 min

Mengde: 450 ml

Ingredienser

  • 3 eggeplommer
  • ¼ sitron (saften)
  • ¼ salt, valgfritt
  • ¼ malt svart pepper
  • 1 hvitløks pulver, eller hvitløks puré
  • 300 ml olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Plasser eggeplommer, sitronsaft, salt, pepper og hvitløk i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk sakte til variabel 6. Bland i 15 sekunder.
  3. Mens blenderen fortsatt er i gang, fjern lokk pluggen og hell sakte olje gjennom lokkpluggåpningen. Når blandingen begynner å tykne, kan oljen tilsettes raskere. Fullfør å helle oljen og etter blanding i ytterligere 15 sekunder, fest lokket. Øk hastigheten til hastighet 10 og bland i 3 til 5 sekunder. Stopp blenderen.
  4. Avkjøl i en lufttett beholder i opptil 1 uke.