De små Ascent beholderne er optimale for å lage sauser og rører, som pesto for eksempel. Denne oppskriften er en klassikker fra vår kokk John Ohlsson  – kanskje du har smakt den på en av våre messer?

Basilikum Pesto

Mengde: ca 1.5 dl
Tid: 5 min

Kanne: Ascent Mikseskål 225 ml (for større kanner, øk mengden ingredienser)

Ingredienser

  • 1 krukke fersk basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 3/4 dl olivenolje
  • 75 g parmesan ost
  • 1 klype sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1/2 hvitløkfedd

Fremgangsmåte

  1. Ha olje, pinjekjerner og hvitløk i beholderen etter den rekkefølgen og skru på knivbasen. Pass på at denne er skrudd på ordentlig (Om ikke den er det vil ikke maskinen starte).
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk til hastighet 3. Miks i 10 sekunder.
  4. Øk så til høyeste hastighet og miks i 10 sekunder. Avslutt med å senke hastigheten til 3. Skru av knivbasen og ha i basilikum og parmesan skåret i biter. Skru på knivbasen igjen og miks på hastighet 5 i ca 10 sekunder, eller til ønsket konsistens.
  5. Smak til med salt og sukker (miks i noen sekunder for å blande alt sammen).

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *