De små Ascent beholderne er optimale for å lage sauser og rører, som pesto for eksempel. Denne oppskriften er en klassikker fra vår kokk John Ohlsson – kanskje du har smakt den på en av våre messer?
Basilikum Pesto
Mengde: ca 1.5 dl
Tid: 5 min
Kanne: Ascent Mikseskål 225 ml (for større kanner, øk mengden ingredienser)
Ingredienser
- 1 krukke fersk basilikum
- 2 ss pinjekjerner
- 3/4 dl olivenolje
- 75 g parmesan ost
- 1 klype sukker
- 1 klype flaksalt
- 1/2 hvitløkfedd
Fremgangsmåte
- Ha olje, pinjekjerner og hvitløk i beholderen etter den rekkefølgen og skru på knivbasen. Pass på at denne er skrudd på ordentlig (Om ikke den er det vil ikke maskinen starte).
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til hastighet 3. Miks i 10 sekunder.
- Øk så til høyeste hastighet og miks i 10 sekunder. Avslutt med å senke hastigheten til 3. Skru av knivbasen og ha i basilikum og parmesan skåret i biter. Skru på knivbasen igjen og miks på hastighet 5 i ca 10 sekunder, eller til ønsket konsistens.
- Smak til med salt og sukker (miks i noen sekunder for å blande alt sammen).