En frisk pai som passer perfekt til sommerens bær.

Lime Curd Pai i porsjoner

Ingredienser

Paideig

  • 4,75 dl (310 g) hvetemel
  • 2,5 dl (225 g) usaltet smør, kuttet i biter.
  • 1,2 dl (100 g) perle sukker
  • 1 stort egg
  • 1 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Ha halvparten av mel, sukker og smør i muggen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 5.
  3. Start og slå av maskinen (puls) 10-15 ganger. Bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivene.
  4. Ha så over i en bolle og gjenta ovenstående med den andre halvdelen av mel, sukker og smør.
  5. Tilsett så vann og egg til ingrediensene i bollen og bland til en deig.
  6. Ha over på en tallerken og pakk inn i plastfolie, la stå i 10 min.
  7. Sett ovnen på 190 grader.
  8. Skjær deigen i 12 like biter. Kjevle deretter ut på en lett melet overflate og trykk deigen i muffins-/tartelett former. Hakk paideigen med en gaffel og frys deretter i 40 minutter.
  9. Kutt av overflødig deig for å få en fin kant. Stek deretter i ovnen i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.

Ingredienser

Lime Curd fyll

  • 1,8 dl presset limejuice
  • Skall fra 3 lime
  • 2,5 dl melis
  • 3 store egg
  • 450 g usaltet smør (kuttet i biter)

Fremgangsmåte

  1. Ha limesaft, -skall, sukker, smør og egg i muggen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
  4. Bland i 6 minutter og 30 sekunder.

 

Fordel lime curd fyllet i tartelettene og pynt med valgfrie bær etter sesong.