En frisk pai som passer perfekt til sommerens bær.
Lime Curd Pai i porsjoner
Ingredienser
Paideig
- 4,75 dl (310 g) hvetemel
- 2,5 dl (225 g) usaltet smør, kuttet i biter.
- 1,2 dl (100 g) perle sukker
- 1 stort egg
- 1 ss vann
Fremgangsmåte
- Ha halvparten av mel, sukker og smør i muggen og fest lokket.
- Velg hastighet 5.
- Start og slå av maskinen (puls) 10-15 ganger. Bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivene.
- Ha så over i en bolle og gjenta ovenstående med den andre halvdelen av mel, sukker og smør.
- Tilsett så vann og egg til ingrediensene i bollen og bland til en deig.
- Ha over på en tallerken og pakk inn i plastfolie, la stå i 10 min.
- Sett ovnen på 190 grader.
- Skjær deigen i 12 like biter. Kjevle deretter ut på en lett melet overflate og trykk deigen i muffins-/tartelett former. Hakk paideigen med en gaffel og frys deretter i 40 minutter.
- Kutt av overflødig deig for å få en fin kant. Stek deretter i ovnen i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.
Ingredienser
Lime Curd fyll
- 1,8 dl presset limejuice
- Skall fra 3 lime
- 2,5 dl melis
- 3 store egg
- 450 g usaltet smør (kuttet i biter)
Fremgangsmåte
- Ha limesaft, -skall, sukker, smør og egg i muggen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
- Bland i 6 minutter og 30 sekunder.
Fordel lime curd fyllet i tartelettene og pynt med valgfrie bær etter sesong.