Gresskar Pai med Spinat og Feta

En smaksrik og dekorativ pai som vil imponere alle dine gjester!

Gresskar Pai med Spinat og Feta

Tid: 2 timer

Mengde: 1 pai (24cm)

Pai deig

Ingredienser:

  • 4,75 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 125 g smør, kaldt, delt i mindre biter
  • 1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte:

  1. Ha mel, salt og smør i kannen og puls et par ganger for å blande det litt.
  2. Tilsett deretter det kalde vannet og bruk pulsfunksjonen til deigen er riktig blandet sammen (tilsett litt mer vann om nødvendig).
  3. Hell deigen på en lett melet overflate, og form den til en rund skive.
  4. Dekk den til med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.

Krydret Gresskar puré

Ingredienser:

  • 600 g butternut gresskar, terninger
  • ½ ts malt korianderfrø
  • ½ ts spisskummen
  • oliven olje
  • salt og pepper
  • 120 ml vann

Fremgangsmåte:

  1. Skjær gresskaret i terninger og legg den på en stekeplate og bland inn malt korianderfrø, spisskummen, salt og pepper og en skvett olivenolje.
  2. Ha stekeplaten i ovnen og la den steke på 180 grader i ca 30 minutter (til gresskaret er blitt mykt).
  3. Hell alt gresskaret i kannen. Velg hastighet 1.
  4. Start maskinen og øk den til den høyeste hastigheten.
  5. Bland i 1 minutt, tilsett vann for å lage en jevn puré. La avkjøle.

Pai fyll

Ingredienser:

  • 95 g fetaost, smuldret
  • 100 g spinat, kokt, avkjølt (press ut alt vannet)
  • 100 g ricotta ost
  • en klype muskat
  • salt og pepper
  • skall fra ½ sitron
  • 1 eggehvite, pisket luftig

Fremgangsmåte:

  1. I en bolle: bland fetaost, spinat, ricotta, muskat og sitronskall.
  2. Smak til med salt og pepper.
  3. Smør en paiform (24 cm) gjerne med en avtagbar bunn.
  4. Kjevle ut paibunnen for å passe til formen, sett den deretter i kjøleskapet i ytterligere 10 minutter.
  5. Legg deigen forsiktig i paiformen.
  6. Dekk paien med bakepapir, og ha over et dekke som tåler varmen fra ovnen  slik at bakepapiret ligger tett over deigen i formen, stek i ovnen på 180 grader i 25 min.
  7. Fjern den fra ovnen og la den avkjøles.
  8. Når den er avkjølt, fordel gresskarpuréen over bunnen.
  9. Hell de piskede eggehvitene i pai fyllet, og fordel deretter blandingen jevnt over paien.
  10. Stekes i ovnen i 30 minutter. Serveres varm eller kald.