En smaksrik og dekorativ pai som vil imponere alle dine gjester!
Gresskar Pai med Spinat og Feta
Tid: 2 timer
Mengde: 1 pai (24cm)
Pai deig
Ingredienser:
- 4,75 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 125 g smør, kaldt, delt i mindre biter
- 1 ss kaldt vann
Fremgangsmåte:
- Ha mel, salt og smør i kannen og puls et par ganger for å blande det litt.
- Tilsett deretter det kalde vannet og bruk pulsfunksjonen til deigen er riktig blandet sammen (tilsett litt mer vann om nødvendig).
- Hell deigen på en lett melet overflate, og form den til en rund skive.
- Dekk den til med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
Krydret Gresskar puré
Ingredienser:
- 600 g butternut gresskar, terninger
- ½ ts malt korianderfrø
- ½ ts spisskummen
- oliven olje
- salt og pepper
- 120 ml vann
Fremgangsmåte:
- Skjær gresskaret i terninger og legg den på en stekeplate og bland inn malt korianderfrø, spisskummen, salt og pepper og en skvett olivenolje.
- Ha stekeplaten i ovnen og la den steke på 180 grader i ca 30 minutter (til gresskaret er blitt mykt).
- Hell alt gresskaret i kannen. Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk den til den høyeste hastigheten.
- Bland i 1 minutt, tilsett vann for å lage en jevn puré. La avkjøle.
Pai fyll
Ingredienser:
- 95 g fetaost, smuldret
- 100 g spinat, kokt, avkjølt (press ut alt vannet)
- 100 g ricotta ost
- en klype muskat
- salt og pepper
- skall fra ½ sitron
- 1 eggehvite, pisket luftig
Fremgangsmåte:
- I en bolle: bland fetaost, spinat, ricotta, muskat og sitronskall.
- Smak til med salt og pepper.
- Smør en paiform (24 cm) gjerne med en avtagbar bunn.
- Kjevle ut paibunnen for å passe til formen, sett den deretter i kjøleskapet i ytterligere 10 minutter.
- Legg deigen forsiktig i paiformen.
- Dekk paien med bakepapir, og ha over et dekke som tåler varmen fra ovnen slik at bakepapiret ligger tett over deigen i formen, stek i ovnen på 180 grader i 25 min.
- Fjern den fra ovnen og la den avkjøles.
- Når den er avkjølt, fordel gresskarpuréen over bunnen.
- Hell de piskede eggehvitene i pai fyllet, og fordel deretter blandingen jevnt over paien.
- Stekes i ovnen i 30 minutter. Serveres varm eller kald.