Lemon Curd kan løfte det meste – og her blir det en fantastisk god dessert tilsammen med en enkel bunnn!

Sitronruter

Mengde: 20 stk
Tid: 30 min

Bunn

Ingredienser

  • 4,75 dl + 6 ss hvetemel (oppdelt bruk)
  • 1,25 dl sukker
  • 225 g smør

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175°C.
  2. For TNC 5200: Legg i 3 dl mel, 115 g smør og 0,5 dl sukker i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket. For modeller med 2 L low profile-kanne: Ha hele mengden i med en gang!
  3. Velg hastighet 6.
  4. Puls kjapt 5 ganger. Ta av lokket, skrap sidene og rundt knivbladene med en slikkepott, sett på lokket igjen og puls ytterligere 5 ganger.
  5. Ha så røren i en 33 cm X 23 cm ildfast form.
  6. For TNC 5200: Gjenta prosessen med gjenstående ingredienser.
  7. Stek så i ca 20 min til den får en gyllenbrun farge.
  8. Avkjøl på rist.

Lemon Curd fyll

Ingredienser

  • 1,25 dl presset sitron
  • 5 store egg
  • 3,5 dl sukker
  • ⅛ ts salt
  • Zest (skall) fra 3 sitroner
  • 110 g smør, delt i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. Ha presset sitron, egg, sukker, salt og zest i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
  2. Start maskinen og øk sakte til høyeste hastighet.
  3. Miks i 5 minutter.
  4. Senk til hastighet 5 og ta bort lokk pluggen. Tilsett smør, en skive om gangen gjennom lokk åpningen, la den blandes sammen helt før du tilsetter neste smør skive.
  5. Sett på lokk pluggen igjen og øk til høyeste hastighet.
  6. Miks i 30 sekunder.
  7. Dekk så den ferdig stekte bunnen med Lemon Curd. Serveres rom temperert.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *