Lemon Curd kan løfte det meste – og her blir det en fantastisk god dessert tilsammen med en enkel bunnn!
Sitronruter
Mengde: 20 stk
Tid: 30 min
Bunn
Ingredienser
- 4,75 dl + 6 ss hvetemel (oppdelt bruk)
- 1,25 dl sukker
- 225 g smør
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175°C.
- For TNC 5200: Legg i 3 dl mel, 115 g smør og 0,5 dl sukker i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket. For modeller med 2 L low profile-kanne: Ha hele mengden i med en gang!
- Velg hastighet 6.
- Puls kjapt 5 ganger. Ta av lokket, skrap sidene og rundt knivbladene med en slikkepott, sett på lokket igjen og puls ytterligere 5 ganger.
- Ha så røren i en 33 cm X 23 cm ildfast form.
- For TNC 5200: Gjenta prosessen med gjenstående ingredienser.
- Stek så i ca 20 min til den får en gyllenbrun farge.
- Avkjøl på rist.
Lemon Curd fyll
Ingredienser
- 1,25 dl presset sitron
- 5 store egg
- 3,5 dl sukker
- ⅛ ts salt
- Zest (skall) fra 3 sitroner
- 110 g smør, delt i tynne skiver
Fremgangsmåte
- Ha presset sitron, egg, sukker, salt og zest i kannen etter den rekkefølgen og fest lokket.
- Start maskinen og øk sakte til høyeste hastighet.
- Miks i 5 minutter.
- Senk til hastighet 5 og ta bort lokk pluggen. Tilsett smør, en skive om gangen gjennom lokk åpningen, la den blandes sammen helt før du tilsetter neste smør skive.
- Sett på lokk pluggen igjen og øk til høyeste hastighet.
- Miks i 30 sekunder.
- Dekk så den ferdig stekte bunnen med Lemon Curd. Serveres rom temperert.