Suppe er en veldig enkel måte å fåi seg grønnsaker på, men også en fin måte å bruke gamle og glemte grønnsaker i kjøleskapet på.
Grønnsakssuppe
Mengde: 885 ml
Tid: 35 min
Ingredienser
- 260 g poteter, kokt, kuttet i biter
- 2,5 dl grønnsaksbuljong
- 1,25 dl vann
- 1 fedd hvitløk, skrelt
- 1/2 løk, skrelt, terninger
- 1 selleristang, terninger
- 1 ss olivenolje
- 40 g gulrøtter, halvert, dampet
- 60 g spinat
- ⅛ ts tørket timian
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte
- Stek hvitløk, løk og selleri i olivenolje i ca 3 minutter, til de har en myk konsistens.
- Ha buljong, vann, hvitløk, løk, selleri, gulrøtter, spinat, halvparten av potetene, timian og salt i kannen i spesifisert rekkefølge og fest lokket.
- Velg hastighet 1 eller varm suppe-programmet.
- Start maskinen og øk til høyeste hastighet, bland i 5 minutter og 45 sekunder; eller la programmet fullføre.
- Velg hastighet 2.
- Start maskinen og fjern lokkpluggen fra dekselet. Tilsett de resterende potetene gjennom åpningen i lokket. Bland i ytterligere 5-10 sekunder, eller til ønsket konsistens.