Grønnsakssuppe

Suppe er en veldig enkel måte å fåi seg grønnsaker på, men også en fin måte å bruke gamle og glemte grønnsaker i kjøleskapet på.

Grønnsakssuppe

Mengde: 885 ml
Tid: 35 min

Ingredienser

  • 260 g poteter, kokt,  kuttet i biter
  • 2,5 dl grønnsaksbuljong
  • 1,25 dl vann
  • 1 fedd hvitløk, skrelt
  • 1/2 løk, skrelt, terninger
  • 1 selleristang, terninger
  • 1 ss olivenolje
  • 40 g gulrøtter, halvert, dampet
  • 60 g spinat
  • ⅛ ts tørket timian
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Stek hvitløk, løk og selleri i olivenolje i ca 3 minutter, til de har en myk konsistens.
  2. Ha buljong, vann, hvitløk, løk, selleri, gulrøtter, spinat, halvparten av potetene, timian og salt i kannen i spesifisert rekkefølge og fest lokket.
  3. Velg hastighet 1 eller varm suppe-programmet.
  4. Start maskinen og øk til høyeste hastighet, bland i 5 minutter og 45 sekunder; eller la programmet fullføre.
  5. Velg hastighet 2.
  6. Start maskinen og fjern lokkpluggen fra dekselet. Tilsett de resterende potetene gjennom åpningen i lokket. Bland i ytterligere 5-10 sekunder, eller til ønsket konsistens.