Hjemmelagde granola barer er en søt og crunchy on-the-go snack. Fordelene med å lage de selv er mange, her kan man kontrollere sukkermengde og man får heller ikke i seg konserveringsmidler. Tilsett tørket frukt eller nøtter til denne granola oppskriften for å gjøre de enda mer unik til deg.
Gooey Granola Bar
Mengde: 24 barer
Tid: 1 timer
Ingredienser
- 190 g romtemperert smør
- 75 ml kokosolje
- 120 ml honning
- 70 g brunt sukker
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 480 g havregryn
- 125 g hvetemel
- 1 ts natron
- 110 g tørkede tranebær
- 175 g hakket mørk sjokolade
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175°C. Ha bakepapir på en plate og sett til siden.
- Ha smør, kokosolje, honning, brunt sukker og vanilje i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1, eller Puré programmet.
- Start maskinen, øk sakte til høyeste hastighet, og blend i 55 sekunder; Eller start puré programmet og la det fullføre.
- Ha av lokket og tilsett så mel, natron, og ½ kopp (50 g) havregryn.
- Velg hastighet 6 og puls 8 til 10 ganger, til du ser alle ingrediensene er samlet sammen.
- Ha resten av havregrynet, tranebær og sjokoladen i en stor bolle. Bruk en slikkepott og ha røre fra kannen i bollen, blant alt godt sammen.
- Ha så røren over på bakebrettet, pass på å presse røren godt ned og sammen. Med så jevnt tykkelse som mulig. Stekes i 20 til 25 minutter, eller til du ser de er gyllen brune
- La de avkjøles i minst 20 minutter før du kutter dem opp. Oppbevares i en lufttett beholder.