Hjemmelagde granola barer er en søt og crunchy on-the-go snack. Fordelene med å lage de selv er mange, her kan man kontrollere sukkermengde og man får heller ikke i seg konserveringsmidler. Tilsett tørket frukt eller nøtter til denne granola oppskriften for å gjøre de enda mer unik til deg.

Gooey Granola Bar

Mengde: 24 barer

Tid: 1 timer

Ingredienser

  • 190 g romtemperert smør
  • 75 ml kokosolje
  • 120 ml honning
  • 70 g brunt sukker
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 480 g havregryn
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 110 g tørkede tranebær
  • 175 g hakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175°C. Ha bakepapir på en plate og sett til siden.
  2. Ha smør, kokosolje, honning, brunt sukker og vanilje i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
  3. Velg hastighet 1, eller Puré programmet.
  4. Start maskinen, øk sakte til høyeste hastighet, og blend i 55 sekunder; Eller start puré programmet og la det fullføre.
  5. Ha av lokket og tilsett så mel, natron, og ½ kopp (50 g) havregryn.
  6. Velg hastighet 6 og puls 8 til 10 ganger, til du ser alle ingrediensene er samlet sammen.
  7. Ha resten av havregrynet, tranebær og sjokoladen i en stor bolle. Bruk en slikkepott og ha røre fra kannen i bollen, blant alt godt sammen.
  8. Ha så røren over på bakebrettet, pass på å presse røren godt ned og sammen. Med så jevnt tykkelse som mulig. Stekes i 20 til 25 minutter, eller til du ser de er gyllen brune
  9. La de avkjøles i minst 20 minutter før du kutter dem opp. Oppbevares i en lufttett beholder.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *