Perfekt rask hverdagsmiddag! En litt spesiell ingrediens i denne retten er banan.
Sweet & Spicy Spaghetti
Mengde: 840 ml
Tid: 35 min
Ingredienser
- 230 g fullkornsspaghetti
- 3 mellomstore (300 g) bananer, skrelt
- 1 ss matolje
- 1 (150 g) gul løk, grovhakket
- 4 (15 g) hvitløksfedd, skrelt og finhakket
- ½ ss (5 g) fersk ingefær, skrelt og finhakket
- 1 (16 g) Fresno-chili, skrelt og finhakket
- 0,8 dl (80 g) tomatpuré
- 180 ml pastavann (spar dette fra kokepastaen).
- 2 ss (30 ml) hvitvinseddik
- 2 ss (30 ml) soyasaus
- ½ ts malt cayennepepper
- 5 (40 g) Medjool-dadler, uten stein
Fremgangsmåte
- Kok spaghettien i henhold til anvisningen på pakken. Hell av vannet, men spar 180 ml pastavann til saus.
- Ha bananene i Vitamix-beholderen og sikre lokket. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 20 sekunder, og bruk tamperen til å presse ingrediensene ned i bladene.
- Varm olje i en middels stor stekepanne over middels varme. Fres løk, hvitløk, ingefær og Fresno-chili til de er myke. Tilsett blandede bananer og tomatpuré i pannen; stek til de er litt tyknet og tomatpuréen karamellisert. Ta stekepannen av varmen.
- Hell ned den stekte blandingen i Vitamix-beholderen, og tilsett deretter pastavann, eddik, soyasaus, cayennepepper og dadler. Sett på lokket. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 60 sekunder, og bruk tamperen til å presse ingrediensene ned i bladene. Bland sausen med den kokte spaghettien og server (varm opp igjen etter omrøring, om nødvendig).