Denne deilige sausen passer godt til fisk og kylling og vil garantert være en god oppskrift når du vil imponere gjestene dine.
Reker, rød karrisaus og brun ris
Mengde: 4 porsjoner (600 ml)
Tid: 35 min
Ingredienser
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 stor (150 g) søt løk, eller gul løk, skrelt, hakket
- 1 stk (10 g) fersk ingefær
- ½ stilk (50 g) sitrongress, hakket
- 2 fedd hvitløk, skrellet, knust
- 1 thai rød chili, halvert, fjern frøene
- 1 ss Thai rød karripasta
- 3 dadler, steinet
- 1 boks (400 ml) kokosmelk
- 1 ss fiskesaus
- ½ liten lime, skrelt
- 2 (300 g) røde paprika, i tynne skiver
- 225 g rå reker, skrellet, avveget
- 200 g (ukokt) brun ris
Fremgangsmåte
- Varm olivenolje i en stor gryte over høy varme. Tilsett løk og brun den lett, ca 5 minutter. Tilsett ingefær, sitrongress, hvitløk og fortsett å steke til de er gyldenbrune, ytterligere 10 minutter. Krydre lett med salt.
- Tilsett karripasta og chili. Kok i 1 minutt. Tilsett dadler, kokosmelk, fiskesaus. Kok over middels varme og la redusere til det tykner litt, ca 10 minutter.
- La avkjøles litt. Hell deretter innholdet i kasserollen sammen med lime i Vitamix-kanne og fest lokket.
- Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 60 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivene. Hell sausen tilbake i kjelen og la det småkoke. Tilsett paprika og reker og stek til rekene er ferdige. Server over nykokt brun ris.