Reker, rød karrisaus og brun ris

Denne deilige sausen passer godt til fisk og kylling og vil garantert være en god oppskrift når du vil imponere gjestene dine.

Reker, rød karrisaus og brun ris

Mengde: 4 porsjoner (600 ml)
Tid: 35 min

Ingredienser

  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 stor (150 g) søt løk, eller gul løk, skrelt, hakket
  • 1 stk (10 g) fersk ingefær
  • ½ stilk (50 g) sitrongress, hakket
  • 2 fedd hvitløk, skrellet, knust
  • 1 thai rød chili, halvert, fjern frøene
  • 1 ss Thai rød karripasta
  • 3 dadler, steinet
  • 1 boks (400 ml) kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus
  • ½ liten lime, skrelt
  • 2 (300 g) røde paprika, i tynne skiver
  • 225 g rå reker, skrellet, avveget
  • 200 g (ukokt) brun ris

Fremgangsmåte

  1. Varm olivenolje i en stor gryte over høy varme. Tilsett løk og brun den lett, ca 5 minutter. Tilsett ingefær, sitrongress, hvitløk og fortsett å steke til de er gyldenbrune, ytterligere 10 minutter. Krydre lett med salt.
  2. Tilsett karripasta og chili. Kok i 1 minutt. Tilsett dadler, kokosmelk, fiskesaus. Kok over middels varme og la redusere til det tykner litt, ca 10 minutter.
  3. La avkjøles litt. Hell deretter innholdet i kasserollen sammen med lime i Vitamix-kanne og fest lokket.
  4. Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 60 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivene. Hell sausen tilbake i kjelen og la det småkoke. Tilsett paprika og reker og stek til rekene er ferdige. Server over nykokt brun ris.