Dette er en tomat- og chilisaus som serveres som en åpningsrett i Midtøsten med pitabrød.
Matbukha
Mengde: 360 ml
Tid: 3 h 10 min
Kanna: 2 L low profile
Ingredienser
- ½ (15 g) rød chili
- 4 hvitløksfedd, skrelt
- 5 stk (700 g) tomater
- 1 middels (200 g) rød paprika, uten frø
- 1 ts paprikapulver
- 2 ts granulert sukker [eller alternativt søtningsmiddel], valgfritt
- 80 ml olivenolje
- salt og sort pepper etter smak
Fremgangsmåte
- Ha chili, hvitløk, tomater og paprika i Vitamix-kannen i rekkefølgen, og sikre lokket.
- Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
- Miks i 30 sekunder, og bruk tamperen til å presse ingrediensene mot bladene.
- Hell sausen sammen med olivenoljen i en liten kjele og varm opp på svak varme. La det småkoke i 3 timer, eller til blandingen er redusert med 3/4 av volumet. Tilsett paprikapulver, sukker, salt og pepper etter smak og stek i ytterligere ti minutter.