Matbukha

Dette er en tomat- og chilisaus som serveres som en åpningsrett i Midtøsten med pitabrød.

Matbukha

Mengde: 360 ml
Tid: 3 h 10 min

Kanna: 2 L low profile

Ingredienser

  • ½ (15 g) rød chili
  • 4 hvitløksfedd, skrelt
  • 5 stk (700 g) tomater
  • 1 middels (200 g) rød paprika, uten frø
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts granulert sukker [eller alternativt søtningsmiddel], valgfritt
  • 80 ml olivenolje
  • salt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Ha chili, hvitløk, tomater og paprika i Vitamix-kannen i rekkefølgen, og sikre lokket.
  2. Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
  3. Miks i 30 sekunder, og bruk tamperen til å presse ingrediensene mot bladene.
  4. Hell sausen sammen med olivenoljen i en liten kjele og varm opp på svak varme. La det småkoke i 3 timer, eller til blandingen er redusert med 3/4 av volumet. Tilsett paprikapulver, sukker, salt og pepper etter smak og stek i ytterligere ti minutter.