En oppskrift på en veldig allsidig «hot sauce» – kan brukes til alt fra dipp til marinering!
Hot Sauce
Mengde: 480 ml
Tid: 15 min
Ingredienser
- 8 stk (115 g) Fresno chili
- 4 stk (115 g) «søt banan» chilipepper
- 2 stk (8 g) guajillo chilipepper [eller annen tørket chili pepper]
- 12 fedd (35 g) hvitløk, skrelt
- 1 middels (75 g) sjalottløk, skrelt
- 240 ml eplecidereddik
- 1 ss honning
- 1 ss Worcestershiresaus
- ¼ teskje hele sorte pepperkorn
- 1 ts salt, valgfritt
Fremgangsmåte
- Tilsett alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Senk varmen, legg på lokket og la det småkoke i 10 minutter.
- Hell ingrediensene forsiktig i Vitamix-kannen og sikre lokket.
- Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
- Miks i 60 sekunder mens du presser ingrediensene ned i bladene med tamperen underveis.
- Sil sausen over i rene beholdere. Forsegl med lokk og oppbevar i kjøleskap i 2 til 3 uker.