Hot Sauce

En oppskrift på en veldig allsidig «hot sauce» – kan brukes til alt fra dipp til marinering!

Hot Sauce

Mengde: 480 ml
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 8 stk (115 g) Fresno chili
  • 4 stk (115 g) «søt banan» chilipepper
  • 2 stk (8 g) guajillo chilipepper [eller annen tørket chili pepper]
  • 12 fedd (35 g) hvitløk, skrelt
  • 1 middels (75 g) sjalottløk, skrelt
  • 240 ml eplecidereddik
  • 1 ss honning
  • 1 ss Worcestershiresaus
  • ¼ teskje hele sorte pepperkorn
  • 1 ts salt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Senk varmen, legg på lokket og la det småkoke i 10 minutter.
  2. Hell ingrediensene forsiktig i Vitamix-kannen og sikre lokket.
  3. Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
  4. Miks i 60 sekunder mens du presser ingrediensene ned i bladene med tamperen underveis.
  5. Sil sausen over i rene beholdere. Forsegl med lokk og oppbevar i kjøleskap i 2 til 3 uker.