Sitron Semifreddo med granateplecrumble

En elegant sitrondessert med syrlig og nøtteaktig smak – melkefri og uten tilsatt sukker!

Sitron Semifreddo med granateplecrumble

Mengde: 6 porsjoner
Tid: 3 timer og 20 minutter

Kanne: 1,4 L eller 2 L Wet blade kanne + Vitamix Ascent 1,4 Aerating kanne

Ingredienser

For Curd-

  • 120 ml fersk sitronsaft
  • ½ ss sitronskall
  • 170 g silke tofu
  • 60 ml kokosmelk på boks, ristet
  • 2 ss vann
  • 180 ml honning
  • 0,5 dl maisstivelse
  • ⅛ ts gurkemeiepulver
  • 1 klype salt, valgfritt

Til visp –

  • 120 ml aquafaba (kikertpuré)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ¼ ts krem ​​av tartar

For Crumble –

  • 65 g pinjekjerner, ristet
  • 2 ss krystallisert ingefær
  • ½ ss limeskall
  • 1,2 dl (80 g) granateplefrø

Fremgangsmåte

  1. For curd: Ha alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen i listen og sikre lokket.
  2. Kjør Smoothie-programmet eller start blenderen på laveste hastighet og øk til høyeste hastighet. Miks i 40–50 sekunder mens du presser ingrediensene ned i bladene med tamperen underveis.
  3. Hell curden i en liten kjele og kok på middels varme under konstant omrøring til den tykner, ca. 5–10 minutter. Ha over i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
  4. For visp: Ha alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen i listen og sikre lokket. Start mikseren på laveste hastighet og øk til hastighet 7.
    Miks i 20 sekunder. Hell i en bolle.
  5. Rør curden rundt for å løsne den. Vend deretter curden forsiktig inn i vispen i 3 omganger for å holde den luftig. Legg i 4 frysesikre former, dekk til og frys i minst 3 timer.
  6. For Crumble: Legg ingefær og lime i kannen og sikre lokket. Start mikseren på laveste hastighet og øk til høyeste hastighet. Miks i 10 sekunder eller til den er grovhakket. Tilsett pinjekjerner. Velg hastighet 5 og puls 3–5 ganger. Bland med granateplefrøene.
  7. Til servering: Legg 2 ss crumble på en tallerken og legg deretter semifreddo på toppen. Pynt med mynteblader og en skvett honning.