En elegant sitrondessert med syrlig og nøtteaktig smak – melkefri og uten tilsatt sukker!
Sitron Semifreddo med granateplecrumble
Mengde: 6 porsjoner
Tid: 3 timer og 20 minutter
Kanne: 1,4 L eller 2 L Wet blade kanne + Vitamix Ascent 1,4 Aerating kanne
Ingredienser
For Curd-
- 120 ml fersk sitronsaft
- ½ ss sitronskall
- 170 g silke tofu
- 60 ml kokosmelk på boks, ristet
- 2 ss vann
- 180 ml honning
- 0,5 dl maisstivelse
- ⅛ ts gurkemeiepulver
- 1 klype salt, valgfritt
Til visp –
- 120 ml aquafaba (kikertpuré)
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ¼ ts krem av tartar
For Crumble –
- 65 g pinjekjerner, ristet
- 2 ss krystallisert ingefær
- ½ ss limeskall
- 1,2 dl (80 g) granateplefrø
Fremgangsmåte
- For curd: Ha alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen i listen og sikre lokket.
- Kjør Smoothie-programmet eller start blenderen på laveste hastighet og øk til høyeste hastighet. Miks i 40–50 sekunder mens du presser ingrediensene ned i bladene med tamperen underveis.
- Hell curden i en liten kjele og kok på middels varme under konstant omrøring til den tykner, ca. 5–10 minutter. Ha over i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
- For visp: Ha alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen i listen og sikre lokket. Start mikseren på laveste hastighet og øk til hastighet 7.
Miks i 20 sekunder. Hell i en bolle. - Rør curden rundt for å løsne den. Vend deretter curden forsiktig inn i vispen i 3 omganger for å holde den luftig. Legg i 4 frysesikre former, dekk til og frys i minst 3 timer.
- For Crumble: Legg ingefær og lime i kannen og sikre lokket. Start mikseren på laveste hastighet og øk til høyeste hastighet. Miks i 10 sekunder eller til den er grovhakket. Tilsett pinjekjerner. Velg hastighet 5 og puls 3–5 ganger. Bland med granateplefrøene.
- Til servering: Legg 2 ss crumble på en tallerken og legg deretter semifreddo på toppen. Pynt med mynteblader og en skvett honning.