Sitrussmør

Sitrus og persille gir en eksplosjon av smak til et fantastisk smør som du kan bruke på både stekte grønnsaker og kjøtt.

Sitrussmør

Mengde: 455 g
Tid: 5 min

Ingredienser

  • 720 ml kremfløte
  • ¾ ts havsalt
  • 1 ts sitronskall
  • 1 ts limeskall
  • 1 ts appelsinskall
  • 12 kvister italiensk persille, kun bladene

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i rekkefølgen som er angitt ovenfor, og sett på lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks til blandingen er tykk og slutter å sirkulere – dette er piskestadiet.
  3. Fortsett å mikse i 30–45 sekunder, og bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot bladene. Blandingen vil skille seg i væske og faste stoffer. Fortsett å mikse i 30–45 sekunder, og bruk tamperen.
  4. Hell blandingen i en sil plassert over en bolle. La blandingen sile i kjøleskapet i 4 timer eller opptil over natten. Oppbevar i en lufttett beholder. Resterende kjernemelk kan brukes til å lage pannekaker eller andre bakverk.