Sitrus og persille gir en eksplosjon av smak til et fantastisk smør som du kan bruke på både stekte grønnsaker og kjøtt.
Sitrussmør
Mengde: 455 g
Tid: 5 min
Ingredienser
- 720 ml kremfløte
- ¾ ts havsalt
- 1 ts sitronskall
- 1 ts limeskall
- 1 ts appelsinskall
- 12 kvister italiensk persille, kun bladene
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i rekkefølgen som er angitt ovenfor, og sett på lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks til blandingen er tykk og slutter å sirkulere – dette er piskestadiet.
- Fortsett å mikse i 30–45 sekunder, og bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot bladene. Blandingen vil skille seg i væske og faste stoffer. Fortsett å mikse i 30–45 sekunder, og bruk tamperen.
- Hell blandingen i en sil plassert over en bolle. La blandingen sile i kjøleskapet i 4 timer eller opptil over natten. Oppbevar i en lufttett beholder. Resterende kjernemelk kan brukes til å lage pannekaker eller andre bakverk.