Denne fantastiske retten forvandler jordnære, sesongbaserte grønnsaker og fersk laks til et perfekt sammensatt måltid takket være Vitamix og klassiske kulinariske teknikker.
Laks, pastinakkpuré og rødbetesalat
Mengde: 4 porsjoner
Tid: 2 timer og 15 minutter
Ingredienser
Til rødbetsalaten –
- 3 (300 g) ovnsstekte rødbeter, skrellet, i store terninger
- ½ (200 g) agurk, i store terninger
- 1 middels (50 g) sjalottløk, i tynne skiver
- 120 ml champagneeddik
- 120 ml solsikkeolje
- 2 ss honning
- ¼ ts salt, valgfritt
- ¼ ts svart pepper
Til laksen –
- 4 stk (340 g) laksefileter med skinn
- 1 ss avokadoolje
- ⅛ ts salt, valgfritt
- ⅛ ts svart pepper
- 720 ml blomkål- og pastinakkpuré
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200°C.
- Til rødbetsalaten: Hell eddik, olje, honning, salt og pepper i Vitamix-kannen etter rekkefølgen og sikre lokket.
- Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til hastighet 5. Miks i 15 sekunder. Mariner grønnsakene i vinaigretten i opptil 1 time i kjøleskapet.
- Til laksen: Krydre begge sider av hver laksefilet med salt og pepper. Varm olje i en stor ovnssikker stekepanne over middels høy varme. Legg laksen forsiktig med skinnsiden ned i pannen. La laksen steke i 3 minutter, eller til skinnet begynner å bli brunt. Slå av varmen og sett kjelen i den forvarmede ovnen og stek i 5 minutter, eller til lakseskinnet er sprøtt og laksen er rosa på toppen.
- Bland forsiktig sammen rødbetsalaten. Sil og spar vinaigretten.
- Servering: Øs opp pastinakkpuré på midten av hver tallerken. Hell rødbetesalat på toppen av pureen. Legg laksen med den sprø skinnsiden opp. Drypp ekstra vinaigrette over hver tallerken. Server umiddelbart!