Ovnsbakt vinterfrukt med honning og sitrus

Dette er perfekt som topping med granola på yoghurt, smoothie bowls eller grøt. Alternativt, bare på en kald vintermorgen!

Ovnsbakt vinterfrukt med honning og sitrus

Mengde:
Tid: 45 min

Ingredienser

  • 1 mellomstor appelsin, skall og fruktkjøtt
  • 1 sitron, skall og fruktkjøtt
  • 1 lime, skall og fruktkjøtt
  • 4 ss honning
  • 4 hele stjerneanis
  • 3 kanelstenger
  • 6 hele fedd
  • 450 g epler, uten kjernehus, kuttet i små biter
  • 450 g pærer, uten kjernehus, kuttet i små biter

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Dekk en stekeplate med bakepapir. Bruk et rivjern til å rive skallet av sitrusfrukten. Ta vare på dette! Skjær deretter av resten av skallet og ta vare på bare fruktkjøttet.
  2. Ha skallet og fruktkjøttet i Vitamix-kannen sammen med honningen og sett på lokket. Start maskinen på laveste hastighet og øk deretter til høyeste hastighet. Kjør i 30 sekunder. Legg eplene og pærene i en bolle og tilsett 2/3 av den blandede sitrusblandingen, sammen med krydderne. Fordel deretter alt utover stekeplaten.
  3. Sett stekeplaten i ovnen og la alt ristes i 25 til 30 minutter. Server deretter umiddelbart, eller oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet.