Misosuppe med sopp og ingefær

Tradisjonell misosuppe laget med soppdashi, og med den ekstra smaken av fersk ingefær.

Misosuppe med sopp og ingefær

Mengde: 4 porsjoner
Tid: 25 min

Ingredienser

Dashi buljong-

  • 946ml vann
  • 10 g kombu tang
  • 14 g tørket shiitake sopp

Misosuppe-

  • 4 ss (70 g) gul misopasta
  • 1 ss (8 g) fersk ingefær
  • 2 (20 g) grønn løk, skylt, separert, i tynne skiver
  • 200 g silketofu, kuttet i ca. 1 cm terninger
  • 1 ss wakame tang

Fremgangsmåte

  1. For Dashi-buljongen: Bland vann og kombu i en middels kjele. Sett på middels varme og kok opp gradvis for å trekke ut den fulle smaken. Rett før det begynner å koke, skru av varmen. Kast kombuen. Reserver 2,5 dl av denne buljongen for å blande senere.
  2. Tilsett tørket shiitake-sopp i kasserollen med den resterende buljongen og la trekke i 10 minutter.
  3. For misosuppen: tilsett 2,5 dl buljong, misopasta, ingefær og løk i Vitamix-kannen og fest lokket. Start mikseren på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 30 sekunder, eller til den er helt jevn. La Dashi-buljongen småkoke forsiktig for å varme opp om nødvendig. Ikke la det koke, da suppen kan miste smaken og aromaen. Hell den blandede misoblandingen i kasserollen etterfulgt av tofu og tørket wakame. Dekk til til servering.