Blomkål- og pastinakkpuré

Denne pureen er et flott alternativ til tradisjonell potetmos.

Blomkål- og pastinakkpuré

Mengde: 720 ml (4 porsjoner)
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 1 (450 g) blomkål, kuttet i buketter
  • ½ (225 g) pastinakk, grovhakket
  • 1 ts pepperrot
  • 1 ss olivenolje
  • ½ sitron, skrelt, presset
  • 1 ts salt, valgfritt
  • ½ ts malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok blomkål og pastinakk til de er myke (ca. 10–15 minutter). Sil av vannet.
  2. Ha alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen i listen og sikre lokket.
  3. Start på laveste hastighet og øk til maks.
  4. Miks i 60 sekunder mens du presser ingrediensene ned i bladene med tamperen underveis. Servera varm.

Server denne sideretten med laks og rødbetesalat.