Vår versjon av denne Midtøsten-dippen inneholder kikerter, hvitløk og sesamfrø. Den serveres tradisjonelt med flatbrød, men kjeks og tortilla chips er også gode.
Hummus
Mengde: 360 ml
Tid: 8 minutter
Kanne: 1,4 L
Ingredienser
- 2 bokser (900 g) kikerter , spar væsken fra 1 boks
- 35 g (¼ kopp) sesamfrø
- 1 ss oliven olje
- 60 ml (¼ kopp) sitron juice
- 1 hvitløkfedd
- 1 ts malt spisskummen
- ⅛ ts salt
Fremgangsmåte
- Ha kikertene, væske fra 1 boks, sesamfrø, oliven olje, sitron juice, hvitløk og spisskummen i kannen etter den rekkefølgen og sikre lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk sakte til maks hastighet.
- Blend i 1 minutt, samtidig som du bruker tamperen til å presse ingrediensene ned i bladene.
- Smak til med salt.