Gjør hvilken kveld som helst til en «meksikansk kveld» med denne raske og enkle oppskriften.
Enchiladas
Mengde: 4 porsjoner
Tid: 40 min
Ingredienser
Til sausen –
- 480 ml grønnsaksbuljong [eller kyllingbuljong]
- 2 ss (30 ml) rødvinseddik
- 2 st chipotle-paprika i adobo-saus
- ¼ (30 g) løk
- 2 mellomstore (260 g) romatomater
- 2 ss (30 g) tomatpuré
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss tørket oregano
- 1 ts spisskummenpulver
- 1 ts salt, valgfritt
For enchiladas –
- 4 mais tortillas
- 1 boks (410 g) svarte bønner, avrent og skylt
- 1 (200 g) stekt rød paprika, i skiver
- ½ (75 g) løk, i skiver
- 2,5 dl (115 g) revet ost, valgfritt
- 1 ss lett olivenolje
Fremgangsmåte
- Til sausen: Ha alle ingrediensene til sausen i Vitamix-kannen i rekkefølgen og sikre lokket.
- Kjør varm suppe-programmet eller start blenderen på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 5 minutter og 45 sekunder.
- Slik lager du enchiladas: Forvarm ovnen til 200 °C.
- Varm en stekepanne over middels varme, tilsett olivenolje og løk. Stek til de er gyllenbrune, ca. 5 minutter. Tilsett paprika og svarte bønner og stek i 2 minutter.
- Hell 120 ml enchiladasaus i bunnen av en ildfast form på 23 × 23 cm. Fordel deretter den stekte blandingen i tortillaene og rull dem sammen. Topp med 350 ml saus. Oppbevar resten av sausen i kjøleskapet til senere bruk og andre meksikanske retter. Topp med ost.
- Sett retten i ovnen i 20 minutter, eller til osten er smeltet og alt er gjennomvarmt.