Chimichurri-smør

Visste du at du kan lage ditt eget smør i Vitamix-blenderen din? Krydre det med denne urterike blandingen.

Chimichurri-smør

Mengde: 455 g
Tid: 5 min

Ingredienser

  • 720 ml kremfløte
  • ¼ ts havsalt
  • ¼ ts tørket oregano
  • 1 ts tørket persille
  • ¼ ts tørket timian
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts chiliflak
  • ¼ ts paprika

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i rekkefølgen som er angitt ovenfor, og sett på lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks til blandingen er tykk og slutter å sirkulere – dette er piskestadiet.
  3. Fortsett å mikse i 30–45 sekunder, og bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot bladene. Blandingen vil skille seg i væske og faste stoffer. Fortsett å mikse i 30–45 sekunder, og bruk tamperen.
  4. Hell blandingen i en sil plassert over en bolle. La blandingen sile i kjøleskapet i 4 timer eller opptil over natten. Oppbevar i en lufttett beholder. Resterende kjernemelk kan brukes til å lage pannekaker eller andre bakverk.