Vegansk ricotta

En vegansk erstatning for vanlig ricotta.

Vegansk ricotta

Mengde: 480 ml
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 400 g tofu
  • 3 ss (20 g) næringsgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tahini [eller sesamfrø]
  • 1 sitron, presset
  • 1 medium (30 g) sjalottløk, skrelt
  • 2 fedd hvitløk, skrelt
  • 1,2 dl (10 g) friske basilikumblader
  • 1 ts frisk oregano
  • 1 ts soyamelk, avhengig av ønsket konsistens
  • Salt og malt sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Press tofuen i 10 minutter for å fjerne overflødig væske.
  2. Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen, unntatt soyamelk, og sikre lokket.
  3. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 4.  Bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene. Fjern lokket og tilsett soyamelk gjennom åpningen til ønsket konsistens er oppnådd.