En vegansk erstatning for vanlig ricotta.
Vegansk ricotta
Mengde: 480 ml 
Tid: 11 min
Ingredienser
- 400 g tofu
- 3 ss (20 g) næringsgjær
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tahini [eller sesamfrø]
- 1 sitron, presset
- 1 medium (30 g) sjalottløk, skrelt
- 2 fedd hvitløk, skrelt
- 1,2 dl (10 g) friske basilikumblader
- 1 ts frisk oregano
- 1 ts soyamelk, avhengig av ønsket konsistens
- Salt og malt sort pepper etter smak
Fremgangsmåte
- Press tofuen i 10 minutter for å fjerne overflødig væske.
- Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen, unntatt soyamelk, og sikre lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 4. Bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene. Fjern lokket og tilsett soyamelk gjennom åpningen til ønsket konsistens er oppnådd.



