Hjemmelaget mandelmelk er fri for tilsetningsstoffer, og kan brukes til matlaging, baking, over frokostblanding eller i kaffen.
Mandelmelk
Mengde: 1 l
Tid: 7 minutter
Ingredienser
- 720 ml (3 kopper) vann
- 140 g (1 kopp) rå mandler, bløtlagt over natten
Fremgangmåte
- Legg alt i kannen etter rekkefølgen i listen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk hastigheten raskt til 10, så til full hastighet (High).
- Miks i 45 sekunder, eller til den ønskede konsistensen er oppnådd. Oppbevares i kjøleskapet.
- Oppbevares i kjøleskap. Ristet godt hver gang før bruk.
TIPS!
Hvis du ønsker å sile melken, legg en silpose over en stor bolle. Hell mandelmelk sakte inn i posen og la det filtrere gjennom, eller rør melken i posen med en spatel for å få den til å passere raskere. Merk: Mandelmelk er rik på fiber så lenge den ikke er silt.